"Merak etmeyin, sizi koruyacağım" sözü verdi...

Karşı Gazete'nin ortaya çıkardığı, okullarda yapılan TEOG sınavı yolsuzluğu üzerine Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Hukuki dayanağı olmadığı halde Ankara'da öğrencilerden para  toplayarak TEOG deneme sınavı yaptıran Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de gerçekler ortaya çıkınca kendi dayattığı sınavı yapan okul müdürlerine soruşturma açmak zorunda kaldı!

ÖNCE SINAV YAPTIRDI SONRA SORUŞTURMA AÇTI

Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara- Çankaya  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaptırılan sahte sınav şokunu konuşuyor...

Karşı Gazete'nin 'sınav yolsuzluğu' haberinde; Ankara Çankaya ve Adana'da lise ve orta okullarda zorla deneme sınavı yaptırıldığı, bunun için  milli eğitim müdürlerinin 'sözlü' talimat verdiği, çocuklardan sınav parası adı altında toplanan paraları da  kendi harcamaları için kullanacaklarına dair iddiaları paylaşmıştık...

Haberimiz üzerine Milli Eğitim Bakanlığı devreye girdi... Ancak bu kez de sınavı yaptıran ilçe milli eğitim müdürünün,  kendi talimatına uyan okul müdürleri hakkında soruşturma açması gibi 'garip' bir durum yaşandı...  Karşı Gazete, o belgeye de ulaştı.



Süreci takip eden Birleşik Kamu İş Yönetim Kurulu Üyesi Ali Taştan, yaşanan skandalı Karşı Gazete'ye şöyle değerlendirdi:

HER ÖĞRENCİDEN 1 TL ALINMASI İÇİN 'SÖZLÜ TALİMAT'

”Çankaya ilçe Milli Eğitim Müdürü tarafından yaklaşık bir ay önce okul müdürleri toplantıya çağrıldı. Yapılan toplantıda Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yılmaz, TEOG ve Üniversite sınavına hazırlık amacıyla deneme sınavı yapılacağını duyurdu tüm okulların bu sınava katılım sağlamasını ve öğrencilerden 1’er TL para toplanmasını sözlü olarak emretti.

OKUL MÜDÜRLERİNE TEHDİT: "VARLIK SEBEBİNİZ BENİM"

Böyle bir deneme sınavının usule uygun olmadığını belirten okul müdürlerine ise “…yapacaksınız…sizlerin varlık sebebi benim…” gibi tehdit içerikli sözler sarf etmiş ve deneme sınavını ihale yapmadan adrese teslim bir yayınevine vermiştir.

Bütün bu yaşananlardan sonra birçok okul müdürü zorunlu olarak deneme sınavını yapmış, topladığı paraları da belirtilen banka hesabına aktarmıştır.

"HAKKINIZDA SORUŞTURMA AÇILACAK AMA BEN SİZİ KORURUM"

Ancak sınavla ilgili haber üzerine Bakanlık devreye girdi... Yılmaz da, 22 Nisan 2015 tarihinde okullara bir yazı göndererek ‘Yapılması planlanan veya iptal edilen’ deneme sınavına kaç öğrencinin katıldığı ve banka hesabına kaç TL yatırıldığının acilen bildirilmesini istedi.

Aldığımız bilgiye göre bu resmi yazıdan sonra Yılmaz, okul müdürleri ile yine sözlü olarak iletişime geçmiş ve 'hakkınızda soruşturma açılacak ama ben sizi koruyacağım' demiştir.

Birleşik Kamu İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın şu sorularımızı yanıtlamasını istiyoruz:

-----Yılmaz hakkında yasal bir işlem başlatılmış mıdır?
------Bu kadroyu nasıl almıştır?
------Çankaya İlçesindeki okullarda yapılan deneme sınavı ile ilgili ihale yapılmış mıdır? "


Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    ""Merak etmeyin, sizi koruyacağım" sözü verdi..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete