Hatay’da korkutan seçim senaryosu...

Hatay'da oynanan oyuna dikkat! Akgöl : "Sünni oylarını almak için, her seçim öncesi Alevileri sokağa dökmeye çalışıyorlar"
KARŞI GAZETE  | ÖZEL

HATAY'DA KORKUTAN SEÇİM SENARYOSU...


El Kaide’nin Suriye kolu El Nusra Cephesi, Türkiye sınırındaki İdlib'e bağlı Alevi köyü İştebrak'ta katliam yaptı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 35 sivil öldürüldü...

Hatay'da saldırıyı protesto eden Hatay Demokrasi Platformu bileşenlerine ise polis müdahale etti. CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ve Bağımsız Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz’ın araya girmesiyle olayların büyümesi engellendi. 

Karşı Gazete, olayları yerinden takip eden CHP'li Hasan Akgöl'ün izlenimlerini aldı. Alevilerin özellikle seçim öncesinde kışkırtılmaya çalışıldığını öne süren Akgöl, her seçim öncesi Hatay'a çok yakın yerleşim yerlerinde AKP kışkırtması ile saldırılar yapıldığına dikkat çekti. AKP'nin seçim öncesi senaryolar hazırladığını ve uyguladığını iddia etti. Akgöl, Karşı'ya dikkat çeken şu açıklamayı yaptı:

"AKP, HER SEÇİM ÖNCESİ HATAY'DA OLAY ÇIKARIYOR"

"AKP, her seçim bunu yapıyor.  Seçime 35-40 gün kala böyle bir eylem yaptırıp gerginlik yaratıyor. 

-2011`de  seçimden 35-40 gün önce Suriye olayları başladı. 

-2014 yerel seçimden yine 35-40 gün önce  Keseb baskını oldu. 

-2015'te genel seçimden  39- 40 gün önce bu baskın... Tesadüf mü?

"ÜÇ SEÇİM, ÜÇ OLAY... ARKASINDA TÜRK HÜKÜMETİ VAR"

Üç seçim, üç olay, seçime kalan zaman aynı... Üç saldırının da arkasından seçim var...
Bugün de seçime kırk gün var yine aynı bölgede saldırı...

"SÜNNİ OYLARINDAN FİRE VERMEMEK İÇİN HEP AYNI SENARYO!"

Saldırın arkasında  Türk Hükümeti var. Üç seçimdir aynı şeyi yapıyorlar.  Suriye'de  dört  yıldır olaylar sürüyor... Her seçime  35- 40 gün kala, Alevi nüfusunun olduğu yerlere saldırı yapılıyor. Amaç şu; bu olayları Hatay'a yansıtıp, Alevi camiasının sokağa dökülmesini sağlamak. Alevi- Sünni kutuplaşmasını artırmak. Böylece Sünni oylarından fire vermemek!  

Dün de  katliamı protesto etmek için sokağa dökülenleri sakinleştirmeye çalıştık. Arkadaşları 'oyuna gelmeyin, birlikte yaşıyoruz. Kışkırtmalara karşı dik durun' diyerek ikna ettik, evlerine döndüler...

"POLİS, GÖSTERİCİLERİ ÖZELLİKLE KIŞKIRTMAYA ÇALIŞTI"

Kaldı ki kalabalık yoktu. 100- 150 kişi vardı.  Ne gaz ne su sıkmaya gerek vardı. Polisin müdahalesi gereksizdi. Oradaki eylemlerde delikanlı, genç kesim toplanıyor... Gaz, su sıkarak özellikle kışkırtıyorlar gençleri... Ben aynı olaya Reyhanlı'da da tanık oldum. Reyhanlı  baskının yıldönümünde, ölenleri anmak için insanlar orada toplanmıştı. Olay çıkmadı, baktılar gerilim olmadı, dağılan  gruba su sıktılar... Oysa hiç  gerekli değildi...

"SALDIRANLARIN TÜRKİYE'DEN GİTTİĞİ SÖYLENİYOR"

Zaten Suriye'ye geçen terör gruplarının çoğu Türkiye'den geçiyor. Yayladağı sınır kapısı kapalı ama istedikleri zaman geçebiliyorlar. Mustafa Kemal Üniversitesi acil servisinde yatan Suriyeli'nin cebinden el bombası çıkıyor. Sade vatandaşın elinde bombanın ne işi var? Teröristlerin tedavisi bile Türkiye'de yapılıyor!"

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr  
 


    :

    :

    :

    :

    "Hatay’da korkutan seçim senaryosu..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ