Alevi katliamcıları İstanbul'da!

AKP ve Suudi Arabistan güdümündeki Fetih Ordusu adlı cihatçı koalisyonun temsilcileri İstanbul'da buluştu.
AKP ve Suudi Arabistan güdümündeki Fetih Ordusu adlı cihatçı koalisyonun bileşenlerinden İslam Ordusu, Ahrar’uş Şam ve Sukur’uş Şam’ın liderlerinin İstanbul’da buluştuğu iddia edildi. Bu koalisyon geçtiğimiz günlerde Alevi köyü İştebrak’ta bir katliam gerçekleştirmişti.


(Soldan sağa) Ebu Cabir, Alluş ve Ebu İsa

Sendika.org'un haberine göre, ABD emperyalizminin aktif taşeronları Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar’ın öncülüğünde kurulan Fetih Ordusu adlı cihatçı koalisyonun bileşenlerinden İslam Ordusu, Ahrar’uş Şam ve Sukur’uş Şam’ın liderlerinin Türkiye’de buluştuğu iddia edildi.

Cihatçı çetelere yakın sosyal medya hesaplarında İslam Ordusu lideri Zehran Alluş, Ahrar’uş Şam lideri Haşim Şeyh Ebu Cabir ve Sukur’uş Şam* lideri Ahmed İsa eş-Şeyh (Ebu İsa)’nın bir toplantı için İstanbul’da bir araya geldikleri öne sürüldü.

AKP hükümeti, cihatçı çetelere yönelik gayriresmi olarak Antakya Serinyol’da “eğit-donat” faaliyetleri yürütse de, bu ziyaretin ana akım medyada “ABD ve Türkiye ortaklığında yapılacak eğit-donat planında son aşamaya gelindi” haberlerinin yapıldığı bir dönemde gerçekleşmesi dikkat çekti.

Ayrıca bu çeteler İdlip, Cisr eş-Şuğur, Lazkiye saldırıları ile İştebrak Alevi Katliamı’nı gerçekleştiren Fetih Ordusu’nun bileşenleri arasında bulunuyor.

Suudi güdümündeki Alluş’un, daha önce 17 Nisan’da temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gelmiş ve Arap basını “Alluş Türkiye’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Suriye dosyasından sorumlu iki MİT yetkilisiyle görüştüğünü dile getirmişti. Ayrıca Alluş’un bu ziyaretinin ardından İslam Ordusu, 25 Nisan’da düşen Cisr eş-Şuğur’a yönelik saldırılarda koalisyona dahil olmuştu.

Suriye savaşında Suudi Arabistan, Türkiye ve Katar’ın öncülüğünde yeni bir döneme giriliyor. Bu ülkelerin desteklediği cihatçı çeteler, El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi öncülüğünde “Fetih Ordusu” adlı bir ortak operasyon odası kurmuş ve İdlip ile Cisr eş-Şuğur’u ele geçirmişti. Ayrıca İdlip’ten sonra Halep’te de “Fetih Ordusu” adı altında bir cihatçı koalisyonu oluşturulmuştu. “Halep Fetih Ordusu” içinde Şam Cephesi, Feylaku’ş Şam, Ahrar’uş Şam İslami Hareketi, İslam Ordusu, Şam Devrimcileri Taburları, Fecr el Hilafet Hareketi ve Emrolunduğun Gibi Dosdoğru Ol Topluluğu adlı çeteler yer alıyor.

*Ebu İsa liderliğindeki Sukur’uş Şam çetesi geçtiğimiz Mart ayı sonunda “İslami Ahraru’ş Şam Hareketi” adı altında Ahrar’uş Şam ile birleştiğini duyurmuştu.

Kaynak: sendika.org

    :

    :

    :

    :

    "Alevi katliamcıları İstanbul'da!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ