​Tekirdağ'daki skandal talimatın arkasında kim var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tekirdağ mitingine tüm okul ve milli eğitim müdürlüklerinden personel ve öğretmenlerin katılması için Valiliğin verdiği talimatın hesabı da mı verilmeyecek?
KARŞI GAZETE | ANKARA

OKULLARA, "ERDOĞAN'IN MİTİNGİNE KATILIN" TALİMATINI KİM GÖNDERDİ?


Muhalefetin, tarafsız olmadığı gerekçesiyle artık hemen her gün eleştirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan  hakkındaki şikayetlerde bugün rekor kırıldı. HDP'nin YSK'ya; CHP'nin RTÜK'e şikayet ettiği Erdoğan hakkında bir de Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verildi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Erdoğan'ın bugün ( 5 Mayıs) Tekirdağ'da yaptığı mitingde okul müdürlerine, okullardaki idareci ve memurlara 'mitinge katılın talimatı' verildiğinin ortaya çıktığını belirterek, bunun hesabının verilmesini istedi.

"Tarafsız olması gerekirken, kamunun bütün kaynaklarını kullanarak Anayasa’ya aykırı bir şekilde adeta bir parti lideri gibi hareket eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, birçok ilde olduğu gibi Tekirdağ'da da kamu çalışanlarını ve kaynaklarını siyasete alet etmiştir'  diyen Yüceer, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle şu sorulara yanıt istedi:

"DEVLETİN PARASINI HARCAMAK EN DOĞAL HAKKIM" DEMİŞTİ...

 Tekirdağ Valiliği’ne, öğretmenlerin ve diğer personelin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine katılmaları yönünde kim tarafından talimat verilmiştir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın miting yapacağı her şehirde bu uygulama yapılmakta mıdır? Talimatın yasal dayanağı nedir?

Tekirdağ genelinde başka kamu kuruluşlarına ve çalışanlarına da mitinge katılmaları yönünde herhangi bir talimat verilmiş midir?

Mitinge katılmak için kaç kamu aracı kullanılmıştır? Bu araçların yakıtı için kamudan ne kadar kaynak kullanılmıştır? Bu kalem hangi bütçeden harcanmıştır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devletin parasıyla meydanlara çıkıyorum, bu benim en doğal hakkım. Yüzde 52 oy aldım” dediği için mi, milletin vergileriyle oluşturulan kamu kaynakları mitingler için kullanılmaktadır?

Öğretmenlerin mitinge katılmaları görev tanımlarında var mıdır?

Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar mitinge katılmayan öğretmenler hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Tekirdağ'daki skandal talimatın arkasında kim var!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ