Anıtkabir Defteri'ne "Kaç-Ak Saray" notu...

Mimarlar, vasiyeti çiğnen Ata'nın huzuruna çıktı. Kaçak Sarayı, Anıtkabir defterine not düştü.
KARŞI GAZETE | ANKARA

MİMARLARDAN, ANITKABİR DEFTERİ'NE "KAÇ-AK SARAY" NOTU


Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’nin kuruluş yıldönümünde Anıtkabir’de resmi törenle Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Kaçak Sarayı ve AOÇ’deki talanı Anıtkabir defterine not düştü.

Anıtkabir defterini imzalayan Candan, mücadeleyi sürdüreceklerine de notlar arasında yer verdi. Deftere şunları yazdı:

"VASİYETİNİZ İHLAL EDİLDİ!"

"Cumhuriyet’in Kurucusu, Büyük Atatürk

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi yöneticileri, üyeleri ve Atatürk Orman Çiftliğine sahip çıkanlar olarak , Atatürk Orman Çiftliğinin 90. kuruluş yılında, huzurunuzdayız. Cumhuriyetimizin özgürlükçü değerlerinin kurucu mekanı olan ve bize emanet ettiğiniz Atatürk Orman Çiftliği'nin bağrına saplanan Kaçak Saray, Ankapark vasiyetiniz,şartlı bağışınız ve hukuk ihlal edilerek asrın haksızlığı olarak inşaa edildi.

Cumhuriyet kazanımlarınınyok edilmeye çalışıldığı günler Türkiye'sinde, İller Bankası'ndan, Saraçoğlu Mahallesi'nden, Atatürk Orman Çiftliği'ne kadar Cumhuriyetin mimari mirasını, kültürel mirasını, doğal mirasını koruma inancımızla, buradaki varlığımız; Cumhuriyet değerlerinin yok edilmesi ve Atatürk Orman Çiftliği talanına karşı yürüttüğümüz mücadelenin kararlılığının ve sürekliliğinin tarihe not düşülmesi içindir.

"TÜRKİYE'YE SÖZÜMÜZ OLSUN Kİ..."

Atatürk Orman Çiftliği'nin 90. kuruluş yılında, sizin huzurunuzda Türkiye'ye sözümüz olsun ki, Atatürk Orman Çiftliği talanında başta yöneticiler olmak üzere sorumluluğu olan herkesin evrensel hukuk ilkeleri ışığında hesap vereceği güne kadar mücadelemiz devam edecektir.”

MÜCADELE SÖZÜ VERDİLER

Ata’nın huzurunda Türkiye’ye mücadele sözü veren mimarlar, törenden sonra açıklama yaptı.  Mimarlar  Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Atatürk Orman Çiftliği’nin kuruluş yıldönümünde kurucusunu ziyaret ederek, mücadele kararlılığımızı, hukuk ihlal edilerek yapılan Kaçak Sarayı ve AOÇ talanını tarihe not düştük. Atatürk Orman Çiftliği talanına ortak olan herkes, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Milletvekilleri ve talan sürecindeki kararlarda imzası olan herkes evrensel hukuk ilkeleri ışığında hesap verene kadar mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Anıtkabir Defteri'ne "Kaç-Ak Saray" notu..." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ