Davutoğlu'ndan Kars'ta 'Diyanet' sömürüsü

Davutoğlu: "Diyanet'i kendilerine dert etmişler. İzin verir misiniz? Bu adamların dinimizle Diyanet'imizle oynamasına"
Davutoğlu, son 8 ay içinde Şeref Madalyalı Kars'a 3 kez geldiğini hatırlattı. Kars'ın işgallere karşı Türk, Kürt, Alevi, Sunni demeden hep beraber şahadete yürüdüğünü söyleyen Davutoğlu mitinge katılanlara, "7 Haziran'da bir kez daha fitne ve fesada karşı milli iradeyi dik ve ayakta tutacak mıyız? Ayrımcılık yapanlara karşı, 'Bu millet tek yürektir' diyecek miyiz? AK Parti'ye 3'te 3 Kars hediyesi verecek miyiz?" diye sordu.

DAVUTOĞLU, KARS'TA BAHÇELİ'Yİ YUHLATMADI

IMF'ye muhtaç olan bir Türkiye'den vatandaşların memnun olup olmadığını soran Davutoğlu, "O zaman sayın Bahçeli o koalisyonun başbakan yardımcısıydı" dedi.

Kalabalıktan "Yuh" sesleri yükselince Davutoğlu, "Yuhalamayın, hep söylüyorum biz eleştiririz ama yuhalamayın. Ak Parti edep, haya, erdem ve irfan hareketidir. Ben Osmaniye'de Bahçeli'yi yuhalatmayınca, Kılıçdaroğlu dün Ardahan'da bunu örnek almış. Liderlerin birbirini örnek alması iyidir" diye konuştu.

Sarıkamış'ın torunlarının tank yaptığını, bir hayal olan Türk yapımı helikopterin semalarda olduğunu söyleyen Davutoğlu, Hürkuş eğitim uçağını 2018'de, 2023'te yüzde 100 yerli milli savaş uçağını Sarıkamış semalarında uçuracaklarını bildirdi. Milli savaş gemisini, denizaltı yaptıklarını savunan Davutoğlu, Türkiye'de her şeyin yerli ve milli olacağını belirtti.

Bahçeli'nin milliyetçiliklerini sorgulayamayacağını kaydeden Davutoğlu, fitne odaklarına karşı inadına çözüm süreci dediklerini ifade etti. Bu topraklarda 30 bin can kaybettiklerini terör üzerinden tek canın kaybedilmesini istemediklerini söyledi.

'İZİN VERİR MİSİNİZ DİYANET'İMİZLE OYNAMASINA'

Teröristlere meydanı bırakmayacaklarını, onun için 'Çözüm süreci' dediklerini anlatan Davutoğlu, 'Kars'ın oğlu Davutoğlu', 'Başbakan Ahmet babana rahmet' sloganlarının atılması üzerine şöyle konuştu:

"Biz Kars çocuğuyuz Allah'ın izniyle. Şimdi görsünler. Demirtaş görsün, Kılıçdaroğlu görsün, Bahçeli görsün. Milletle buluşmak nedir görsünler, öğrensinler. Biz milletle görüştüğümüz zaman gönül diliyle konuşuruz. Karslı diyor ki, Kudüs bizimdir bizim kalacak. Demirtaş öğrenemedi aziz Karslılar. Demirtaş'a bunu öğretecek misiniz? Buraya gelirse önce Kudüs'ten Sellahattin Eyyübi'den ödür dile, sonra huzurumuza gel diyecek misiniz? Bu aziz topraklar için yine geldiğinde Kürt dedelerinden özür dile, sonra gel diyecek misiniz?
 




Öyle bir yere geldik ki CHP ve HDP aynı dili kullanıyor. CHP diyor ki 'İmam hatiplerin orta kısmını kapatacağım' diyor. İkisi de Diyanet'i kendilerine dert etmişler. İzin verir misiniz? Bu adamların dinimizle Diyanet'imizle oynamasına. HDP, batıya gidip 'Barış ve demokrasi' diyor. Doğu'ya gelip 'Musluklardan kan akan' panolar basıyor. Ağrı'da Diyadin de tehdit ediyorlar. Bu tehditlere, bunlara pirim verir misiniz? Bunlar karşısında sandığa sahip çıkacak mıyız? Kars'ın oğlu Davutoğlu. Bu unvanı hep koruyacağım. 'Torosların oğlu' diye anılırdık, şimdi 'Kars'ın oğlu' olarak anılacağım. Kars'ın oğluna destek verecek misiniz? Destan yazacak mısınız? 3-0 yapacak mısınız? Söz mü? Siz 3-0 yapın, Kars'ın 4'üncü milletvekili benim."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Davutoğlu'ndan Kars'ta 'Diyanet' sömürüsü" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ