Kılıçdaroğlu: CHP iktidarında sadece hortumcular kaybedecek

Kılıçdaroğlu, Çiğli Anadolu Caddesi'nde seçim otobüsünün önünü kesen kalabalığı selamladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Kasaplar Meydanı yeraltı otoparkı temel atma töreninin ardından seçim otobüsüyle milletvekili adayı olduğu 2. bölgenin seçim turu attı. Kılıçdaroğlu, Buca'dan Bornova'ya oradan Bayraklı, Karşıyaka ve Çiğli'ye gitti.

Kılıçdaroğlu'nun konvoyu trafiğin sıkışmasına neden oldu. Vatandaşlar, caddenin ortasına kadar yürüyüp, otobüsü durdurdu ve CHP liderinin camdan uzattığı elini tuttu. Çiçek hediye edilen Kılıçdaroğlu, her köşe başında alkışlarla karşılandı. Esnaf işyerinin önüne çıkarken vatandaşta evlerin balkonundan Kılıçdaroğlu'nu selamladı. CHP lideri Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda seçim otobüsünün üzerine çıkıp, halktan oy istedi.

SİMİT, PEYNİR VE ÇAYLA ÖĞLE YEMEĞİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çiğli'de bir kahvehanede oturup simit, peynir ve çay eşliğinde öğle yemeğini yedi. Partililer, liderleriyle bol bol fotoğraf çektirdi. Kılıçdaroğlu, 2 yaşındaki Yusuf adlı bir çocuğu kucağına alarak sevdi.

Bir kişi, simit yiyen Kılıçdaroğlu'na yaklaşıp, "Oylarımıza sahip çık, oylarımızı çalıyorlar" dedi.

Bir başka kişi de fotoğraf çektirirken elini Kılıçdaroğlu'nun omzuna atınca koruma hızlı bir şekilde elini tuttu. Bu kişi de dönüp, "Ben onun ayağını öperim. Kimi kimden koruyorsun?" dedi. Kılıçdaroğlu da "Estağfurullah, ne demek" diyerek, vatandaşı sakinleştirdi.



ÇİĞLİ'DE OTOBÜSÜNÜ KESEN KALABALIĞI SELAMLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çiğli Anadolu Caddesi'nde seçim otobüsünün önünü kesen kalabalığı selamladı. Kılıçdaroğlu, "Bu ne güzel Çiğli böyle" diyerek otobüsün üzerine çıkıp "CHP iktidarında toplumun her kesimi kazanacak, sadece hortumcular kaybedecek. Söz veriyorum CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Çünkü tüm hortumları keseceğim" dedi.

CHP lideri için 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganı atılırken, bir kadın "Güzel, iyi, zayıf adam, hoş geldin" diye bağırdı. Konvoyda CHP'nin 'Alkışlıyoruz' şarkısı çalındı. Bir ara Vatan Partisi'nin araçları da CHP konvoyunun arasında kaldı.



YALI CADDESİ ÜZERİNDE MİTİNG YAPTI

Kılıçdaroğlu, Karşıyaka'da renkli meşaleler ve konfetilerle karşılandı. Karşıyaka İskelesi önünde otobüsün önü yüzlerce kişi tarafından kesildi. Kılıçdaroğlu, İskele önü, Yalı Caddesi'nin ortasında seçim otobüsünün üzerine çıkıp miting yaptı. Dört şeritli trafik gidiş ve geliş yönünde tamamen durdu. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz. Ülkemizde işsizlik gerginlik istemiyoruz. Kardeşçe barış içinde yaşamak istiyoruz. Adres CHP. Neden CHP? Çünkü CHP Mustafa Kemal'in partisidir. CHP uygar dünyanın parçası olmak isteyen bir Türkiye'nin partisidir. Bütün meydanları halka açacağız. Taksim Meydanı dahil. Hep beraber 7 Haziran'a hazır mıyız? Sandığa gideceğiz yaşanacak bir Türkiye'yi kuracağız. Eli öpülesi öğretmenlerimiz var. CHP iktidarında öğretmenleri bu ülkenin en saygın kişileri yapacağız. Çünkü bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal başöğretmendir. Benim siyaset anlayışımda kişisel çıkar, yandaşlık yoktur. Benim siyaset anlayışımda vatandaş vardır. Sizden tek bir şey istiyorum. CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşı ikna edin ve onunla sandığa gidin. Gelin hep beraber altı okun böğrüne basalım ve yeni Türkiye'yi yaratalım."

Kılıçdaroğlu, trafikte sıkışan bazı sürücülerin korna çalması üzerine konuşmasını kısa tuttu.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu: CHP iktidarında sadece hortumcular kaybedecek" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ