​"AKP'li RTÜK üyeleri militanca davranıyor"

"Yasaklanan AKP reklamını yayınlayan kanallara ceza kesilmesini engelliyorlar!"
KARŞI GAZETE | ANKARA

AKP’Lİ RTÜK ÜYELERİ MİLİTANCA DAVRANIYORLAR

CHP'li RTÜK üyesi Ali Öztunç, Türk Bayrağı ve dini simgeler kullanıldığı için yasalar gereğince   yasaklanan AKP reklamını yayınlayan kanallara ceza kesilmesinin,  AKP'li üyeler tarafından engellendiğini öne sürdü. 41 dosyanın bu üyelerce sümenaltı edildiğini söyleyen Öztunç, "Eğer o reklam bir muhalefet partisine ait olsaydı adım gibi eminim ki ceza yönünde oy kullanırlardı." diye konuştu. 

Öztunç'un açıklaması şöyle:

"YASAKLANAN REKLAMI YAYINLAYAN KANALLARA CEZA VERİLMELİ"

”Seçim dönemlerinde tüm yetki YSK’ya aittir. Yüksek Seçim Kurulu, bu seçim döneminde de siyasi reklamlarda Türk bayrağı ve dini ibarelerin kullanılmasını yasaklamıştır. AKP’nin bayrak ve dini ibarelerin kullanıldığı reklamı televizyonlarda yayınlanmış ve YSK’da bu reklamı yasaklamıştır. Kanun ve yasak açıkken bunu yayınlayan kanallara ceza verilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda 41 dosya üst kurulumuza gelmiştir.

"AKP'Lİ ÜYELER CEZAYI ENGELLEDİ"

Kanun açıkken RTÜK’ün AKP’li 5 üyesi bu reklamı yayınlayan kanallara ceza verilmemesi yönünde oy kullanmıştır. Eğer o reklam bir muhalefet partisine ait olsaydı adım gibi eminim ki ceza yönünde oy kullanırlardı. 

"RTÜK ASLA TARAFSIZ DEĞİL"

Maalesef RTÜK yönetimi tarafsız değil. RTÜK’ün AKP’li üyeleri kanunu, anayasayı bir kenara atıp sadece AKP’nin çıkarlarına hizmet etmektedir. AKP kontenjanını kullanan RTÜK üyeleri maalesef militanca davranıyorlar.

"MUHALEFETE YER VEREN KANALLARA CEZA VERECEKLER"

Geçen yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde yapılan haksızlıklar bu defa misli ile yapılacak. RTÜK aracığıyla medya dizayn ediliyor ve muhalefete darbe vuruluyor. Muhalefet partilerinin kendilerini topluma anlatabilmelerinin önüne geçiliyor, tek parti dönemi gibi ekranlarda sadece AKP yer alsın isteniyor. Biz bunlara karşı çıkınca da hakkımızda komisyonlar kuruluyor kanun dışı olarak bize kınama cezası veriyorlar. Bizleri üyelikten atmakla tehdit ediyorlar.

Ama unutmasınlar demokrasi bir gün mutlaka kazanacak. Bu yapılan haksızlıkların hesabı mutlaka sorulacak."

Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "​"AKP'li RTÜK üyeleri militanca davranıyor"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ