Meclis çalışanlarına etik rehberi

TBMM; Bilal'e anlatır gibi anlattı...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

MECLİS ÇALIŞANLARINA 'ETİK REHBER'


TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, Meclis çalışanlarının uyması gereken etik ilkeler ve davranış kurallarını belirleyen, karşılaşılabilecek olaylara ilişkin yol gösterici örnekleri içeren "Etik Rehberi" hazırladı.

Meclis personeline dağıtılan kitapçıkta, 17/25 Aralık  yolsuzluk ve rüşvet iddiaları sonrasında çok konuşulan konulardan örnekler de seçilmiş olması, dikkat çekti. 

Sosyal medya kullanımı, görev ve yetkilerin kötüye kullanılmaması, mal  bildiriminde bulunulması, kamu kaynaklarını özenli kullanma, kişisel çıkarlarını gözetmeme, kurumsal saygınlık ve güvenilirlik, dürüstlük ve tarafsızlık, hediye alma, sosyal medya kullanımı vb. konularda TBMM personeline uyarılarda bulunulan rehberde, örnek olaylar üzerinden "etik olan/olmayan" davranışlara ilişkin mesajlar verildi. 

Kitapçığın sonunda da yönetmelikler ve ilgili yasalar madde madde sıralayarak, çalışanlara aba altından sopa gösterildi. 

ÖRNEK OLAYLARDAN ÖRNEKLER...

-İhale sürecinde görev alması gereken muhtemel kişilere, bu ihalelere katılması muhtemel firmalardan seyahat teklifi gelmiştir...

-Mülakat sınavı komisyonunda görev alan yöneticinin arkadaşının da çocuğu mülakatı kazananlar içindedir...

-Şartnamenin, belli bir firmanın ihaleyi kazanacağı şekilde hazırlanması istenmiştir...

-Çalışan G, arsasını satıp araba almış, mal varlığındaki değişikliği  bildirmemiştir...












Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Meclis çalışanlarına etik rehberi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete