close

​CHP'li adaya jandarma engeli

CHP Bursa Milletvekili adaylarının seçim aracının önüne jandarma dikildi.
Bursa’da 30 Mayıs 2015 günü saat 16.00 sıralarında Dışkaya Mahallesi Gürsu TOKİ Konutlarına seçim çalışması için giden CHP Bursa Milletvekili Adayı Asüde Şenol ile CHP Bursa Milletvekili A. Adayı Aydın Keleşoğlu’nun seçim çalışmaları Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas’ın talimatıyla Jandarma tarafından durduruldu.

CHP Gürsu İlçe Başkanlığı Kadın Kollarının düzenlediği halkın sorunlarını dinleme ve halkı bilgilendirme kapsamındaki seçim çalışmalarına Bursa Milletvekili Adaylarından Asüde Şenol ve Aydın Keleşoğlu’da katıldı. Yapılan çalışmada halkın sorunları dinlenerek CHP’nin halka yönelik projeleri anlatıldı. Ancak seçim çalışması bittikten sonra CHP’nin seçim ekibi Jandarma tarafından “İhbar” gerekçesiyle durduruldu. İhbarın ne olduğunu ve durdurma gerekçelerinin ne olduğunu soran Aydın Keleşoğlu’na “İhbarın, Miting yapıldığı” şeklinde olduğu bildirildi. Jandarmaya CHP ekibi olarak miting yapılmadığı, kaldı ki, miting yapılsa bile bunun seçim yasağı kapsamına girmediği belirtilmesinin ardından, Seçim ekibinin alıkonulma ve durdurulma emrinin Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas tarafından verildiği öğrenildi. TOKİ Konutlarında oturan halk tarafından da olay tepkiyle karşılanarak CHP seçim araçlarının durdurulmasını eleştirdiler. Konu ile ilgili olarak aynı zamanda Yazar olan ve Bursa’da 72 aday adayı arasında yapılan yapılan önseçimde 36’ncı sırada olan ve buna rağmen yılmadan sanki birinci çıkmış gibi çalışan CHP Bursa Milletvekili Aday Adayı Aydın Keleşoğlu şunları söyledi;

“Ben önseçimde 36’ncı çıktım ama hiç önemli değil. Önemli olan Bursa’dan Ankaraya CHP olarak daha fazla sayıda Milletvekili göndermemizdir. Ben ya da bir başkası hiç önemli değiliz. Önemli olan CHP’nin iktidar olmasıdır. Bakın bizlerin siyaset yapma, halka projelerimizi anlatma, halkın sorunlarını dinleme, kısaca halka hizmet etme hakkımız engellendi. Yarın yaşama hakkımız engellenecek. Ve engelleniyor.Kaymakam Mehmet Makas’ın talimatıyla güya bir ihbar üzerine Miting yaptığımız söylendi ve alıkonulduk. Bizler miting yapmadık ama, Miting de yapabiliriz. Bu konuda bir seçim yasağı yok.

Jandarma görevlileri bizlere son derece nazik davrandılar. Sonuçta onlar da aldıkları talimat gereği görevlerini yapıyorlar. Amaİlçe kaymakamı tarafından alıkonulma talimatı tamamen keyfi. Durumu gören halktan bazı kişiler de ilginç bir tepki verdiler;’Sizi durduracaklarına, Suriye’deki canilere silah gönderen MİT tırlarını durdursunlar’ dediler.”

Gelen tepkiler artınca serbest bırakıldığı öğrenildi. Aynı zamanda Bilgi Yayınevinden çıkan “İhanet Basını” ve “Atatürk’ün Öngörüleri” adlı tarih kitaplarının da yazarı olan Aydın Keleşoğlu şu sözlerle konuşmasını tamamladı;

“Yaklaşık bir saat alıkonulduk. Bizler yılmayacağız. Atatürk bu ülkeyi boynunda idam fermanı ile kurdu. Onun izinden giden bizlerin ölüm dahil hiçbir şeyden korkumuz yok. Olamaz da. Deniz Gezmişler, Erdal Eren’ler ve geçtiğimiz yıllarda canlarını veren Gezi direnişi çocuklarımız bu mücadelede hayatlarını kaybettiler.Onları saygıyla anıyorum. Bizler bugün sadece çabalarımızı, emeklerimizi versek ülkeyi kurtarır düze çıkaracağız. Ve öyle yapacağız. Kararlıyız. Ve bu konuda engel tanımıyoruz..Haramilerin saltanatı gidecek, halkın iktidarı gelecek”

    :

    :

    :

    :

    "​CHP'li adaya jandarma engeli" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete