Erdoğan'ın "nezaketsiz, haysiyetsiz, ahlaksız" sözlerine tepki

HDP'li Kürkçü Iğdırlı kadınların Erdoğan'ın sırtlarını dönerek karşılamalarına verdiği cevap için "Erdoğan, siyaseten intihar etmiştir, Kürtler onu affetmeyecek!" dedi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"ERDOĞAN SİYASETEN İNTİHAR ETMİŞTİR!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Iğdır mitingine giderken kendisini sırtlarını dönerek protesto edenlere yönelik söylediği sözler, tartışma konusu oldu. Protestocu kadınları "nezaketsiz, haysiyetsiz, kabiliyetsiz hatta ahlaksızlıkla" suçlayan ve bu davranışı 'tehdit' olarak algılayan Erdoğan'a, HDP'li Ertuğrul Kürkçü çok sert yanıt verdi.

Karşı Gazete'ye konuşan Kürkçü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sarf ettiği bu sözler ile adeta intihar ettiğini ve kendisini siyaseten Beştepe'deki Devlet Mezarlığı'na gömdüğünü söyledi.

Kürkçü gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı:

"ERDOĞAN, KÜRT KADINLARINA ÇOK AĞIR HAKARET ETMİŞTİR"

”Tayyip Erdoğan bence bu konuşması ile tabii ki  Iğdırlılara ve  genel olarak Kürt kadınlarına ağır bir hakerette bulunmuştur. Bu yorumu ile kendisi siyaseten intihar etmiştir. Kendisini Beştepe'deki mezarına yolluyoruz. O bir siyaset mezarlığına kendi kendini gönderdi, adeta intihar etti!

"HİÇBİR KÜRT, ARTIK ERDOĞAN'I AFFETMEZ!"

Bu yaptıklarının ve söylediklerinin ne kadar ağır sonuçları olduğunu göremeyecek kadar dar görüşlü ve ne yaptığını bilmez bir halde olduğunu gösteriyor.

Hiçbir Kürt, onu artık affetmez.

"SIRTINI DÖNMEK" NE DEMEK?

Sırtını dönmek, sırtını dönmektir! Bunun tehditle ne alakası olabilir!  Bu sözler üzerine konuşmak bile yersiz... Tam tersine, kendisine sırtını dönenleri o aşağılıyor! Biz bunu görmüyor muyuz!

Böyle hepten bir gruba, topluluğa, belli bir cinsiyete hakaret ederseniz, siyaseten intihar ettiniz demektir.
O yüzden Erdoğan da siyaseten bir intihar sonucu kendisini Beştepe'deki siyaset mezarlığına gömmüştür!"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Iğdır'daki konuşması sırasında kendisini yolda protesto eden kadınlara ilişkin, “Şimdi geliyorum çok enteresan şurada bir grup, affedersiniz edebim müsaade etmiyor tabi de, sırtlarını dönerek işaret yapıyorlar.

Ya sizde zerre kadar nezaket varsa, haysiyet varsa, yani zerre kadar kabiliyetiniz varsa siyasette yer parlamentodur. Orada konuşursunuz. Meydanlarda konuşursunuz. Kalkıp da bu tür tehditlerle bu tür affedersiniz ahlaki olmayan yöntemlerle bir yere varamazsınız” demişti.

Burcu Oral Evren

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın "nezaketsiz, haysiyetsiz, ahlaksız" sözlerine tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete