​Erzurum Valisinden dört koldan seçim baskısı

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın üniversiteden sınıf arkadaşı olan Erzurum Valisinin, 7 Haziran seçimleri için şehirde adeta seferberlik ilan ettiği ortaya çıktı.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tarafsız olması gereken kurumların açık açık AKP lehine çalıştığı 7 Haziran seçimleriyle ilgili Erzurum’da da benzer bir tablonun yaşandığı ortaya çıktı. Karşı Gazete’nin ulaştığı bilgilere göre, tarafsız olması gereken Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, şehirde AKP lehine faaliyet yürütüyor. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın İstanbul Siyasal’dan sınıf arkadaşı olan Vali Altıparmak, AKP’nin Erzurum 1. sıradan Milletvekili Adayı olan yakın arkadaşının seçimde başarılı olması için elinden geleni ardına koymuyor. 

KÜRT SEÇMENE KOMANDOLU BASKI

Vali Altıparmak’ın, HDP’nin seçmene baskı yaptığı iddialarını da önlemek adına Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı güney ilçelerinde görevlendirilmek üzere ilave bin tane komando getireceği konuşuluyor. Vali her fırsatta, “gerekirse PKK ile çarpışmaktan çekinmeyiz” diyerek kendi oluşturduğu yapay durumlarla toplumu geriyor. Bu faaliyetler Erzurum’da, “Askerleri kirli oyununa alet ederek seçmenler üzerinde AKP lehine baskı oluşturmayı amaçlıyor” şeklindeki konuşmalara sebep oluyor.

HDP’Lİ İDARECİLER VE KAYMAKAMLAR ŞİKÂYETÇİ

Vali Altıparmak, seçimin AKP lehine sonuçlanması konusunda sadece yurttaşa baskı yapmakla kalmıyor. Her fırsatta İlçe Kaymakamlarına bu konuda baskı yaptığı da ifade ediliyor. Vali Altıparmak’ın, kaymakamlardan HDP İlçe Başkanları ile HDP’li Belediye Başkanları üzerinde sürekli bir baskı uygulamasını istediği belirtiliyor. Valinin ayrıca kaymakamlardan, muhtarları her ay toplayarak seçim değerlendirmesi yapmalarını istediği konuşuluyor.  

SEÇİM İÇİN JANDARMA’YA HERGÜN KÖY DEVRİYESİ EMRİ

Sadece Kaymakamlara ve muhtarlara baskı uygulamakla yetinmeyen Vali Altıparmak, Jandarma’yı da kendi seçim oyunlarına alet etmek istiyor. Vali Altıparmak’ın Jandarma’nın her gün köylere devriyeye çıkmasını ve ziyaret edilen köylerde muhtarlara bir tutanak imzalatmasını emrettiği konuşuluyor.

MUHTARLAR, KAYMAKAMLAR, JANDARMA VE SEÇMEN BASKI ALTINDA

Vali Altıparmak’ın tarafsız olması gerekirken Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi, AKP lehine seçim çalışması yapması Erzurum’da bir “skandal” olarak nitelendiriliyor. Buna rağmen Altıparmak, Kaymakamlara, muhtarlara ve seçmenlere AKP lehine baskı yapmaktan çekinmiyor. 

Ağrı Diyadin’de yaşanan ve altından Efkan Ala’nın çıktığı iddia edilen provokasyonun bir benzerinin Erzurum’da da yaşanmaması için, Erzurumlu yurttaşların ve askerin çok dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "​Erzurum Valisinden dört koldan seçim baskısı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete