Tekmelenen madenciye ceza verdiler!

Soma'da faciadan sonra Başbakanlık Danışmanı Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen madenciye "devlet malına zarar verdiği" gerekçesiyle para cezası verildi.
Madenci Erdal Kocabıyık, ‘’Başbakanlık aracına tekme attığı ve devlet malına zarar verdiği’’ gerekçesiyle, 548 lira para cezasına çarptırıldı.

Kocabıyık’ın eşi Derya Kocabıyık, Sözcü Gazetesi’ne konuştu ve eşinin bu cezaya itiraz ettiğini açıkladı. Tekme olayından sonra büyük  mağduriyet yaşadıklarını, kendisinin de sağlığını kaybettiğini belirten madenci eşi Derya Kocabıyık şunları söyledi:

‘’Evimize tebligat yapıldı. Eşime Başbakanlık koruma aracına tekme attığı gerekçesiyle 548 lira para cezası verilmiş. Biz de mahkemeye itiraz ettik, cezanın kaldırılmasını istedik. Eşim o günün psikolojisi içinde araca tekme attığını da hatırlamıyor, herhangi bir görüntü de yok, ama ceza yine bize geldi’’

‘’BİZE PROVOKATÖR DİYİP ALAY ETTİLER’’

Eşinin Başbakanlık müşaviri tarafından tekmelenmesinden sonra hayatlarının alt üst olduğunu da vurgulayan Derya Kocabıyık şunları söyledi:

‘’Olay tarihinden beri bütün hayatımız alt üst oldu. Eşim kendisine atılan tekme  konusunda bize o gün hiç bahsetmedi, akşam TV’den öğrendik. İçine kapanık bir insandır. Benim de sağlığım elimden gitti. Evimiz kirada. Üç yaşında bir çocuğum var. Eşim geçen yıl Kasım ayından bu yana işsiz. Çok kötü durumdayız. Tek isteğimiz eşimin işini geri alması. Emekliliğine bin gün var. Bu süre kadar çalışıp emekli olmak istiyor ama kimse iş vermiyor. Bize provakatör dediler, alay ettiler. Çeşitli suçlamalarda bulundular. Ama hiçbiri ile ilişkimiz yoktu, hala da yok’’

ÖNCE TEKMELEDİ SONRA HELALLİK İSTEDİ!

Eşini teklemeyen Başbakanlık Müşaviri Yerkel’in olaydan sonra kendilerini arayıp özür dilediğini ve eşinden helallik istediğini de söyleyen Derya Kocabıyık, ‘’Eşim de helal etti. Kimseden şikayetçi de olmadık. Eşim 11 yıllık madenci. Ne para istedik ne pul istedik. Sadece işini geri istedik o da olmadı. Yine madene dönüp işine devam etmek, bin gün daha çalışmak istiyor, yoksa emekli olamıyor. Kimse bize yardım etmiyor, iş de vermiyor’’ dedi.

Kaynak: Sozcu.com.tr
 


    :

    :

    :

    :

    "Tekmelenen madenciye ceza verdiler!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete