İBB 30 aileyi evsiz bırakacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çekmeköy’de 30 ailenin oturduğu yeri ‘yeşil alan’ ilan etti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ‘kentsel dönüşüm’ adı altında yurttaşı mağdur etmeye devam ediyor.

Çekmeköy’de 30 aile evsiz kalma sorunuyla karşı karşıya. Büyükşehir, Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi’nde “yeşil alan” adı altında yeni bir yıkım planlıyor.

Kemer Deresi çevresinde yer alan evler yıkım kapsamına alındı. Mahalleli, Büyükşehir’in planını ‘şans’ eseri duydu. Evlerine herhangi bir tebligat gelmeyen mahalle sakinleri, Büyükşehir’in planını tanıdıkları aracılığıyla İBB’ye asılan listelerden öğrendi.

Yıllardır oturdukları tapulu evlerinin yıkım kapsamına alınmasına tepki duyan aileler, soluğu Büyükşehir’de aldı. İtiraz dilekçelerini yetkililere veren aileler, evlerini yıktırmamakta kararlı.

“SUYUMUZU GETİRDİK, YOLUMUZU YAPTIK”

Evleri yıkım kapsamına alınan ailelerden biri de Şimşek ailesi. Geçim derdi nedeniyle 40 yıl önce Sivas’tan İstanbul’a göç etmek zorunda kalan aile, Çekmeköy’de arsa aldı ve kendi imkânlarıyla ev yaptırdı.

Büyük emeklerle yapılan bu ev şimdi yıkımla karşı karşıya.

65 yaşındaki Cafer Şimşek “Buraya geldiğimizde kendi suyumuzu kendimiz çektik. Her taraf çamur içindeyken kendi yolumuzu yaptık, tüm zahmetini biz çektik.

Bunca emek verdiğimiz mahallemizden, evlerimizden şimdi bizi sürmek istiyorlar.

Gurbet eline geldik, emek verdik ama çilemiz bitmiyor.

Bizi geri memleketlerimize mi göndermek istiyorlar, bizden ne istiyorlar bilmiyoruz! ”
diye konuştu.

“OKULUMU VE ARKADAŞLARIMI BIRAKAMAM”

Harputlu ailesi de tedirgin.

Yusuf ve Hatice Harputlu çifti, “Bizi tapulu evlerimizden çıkarmak istiyorlar. Bütün yaşamımız bu evde bu mahallede geçti. Şimdi nereye gideceğiz?” diye soruyor.

12 yaşındaki torunları Çiğdem Harputlu da, “Burada doğdum, tüm arkadaşlarım burada, okulumu ve arkadaşlarımı bırakıp gitmek istemiyorum” dedi.




EVLERİMİZ TAPULU, VERGİMİZİ ÖDÜYORUZ

Evleri yıkım kapsamına alınanlardan biri de Hülya Özdemir, 1992’den beri Mehmet Akif Mahallesi’nde oturan Özdemir, yetkililere öfkeli:

“Evlerimizin tapusu var, devlete vergi ödüyoruz ama kendi evlerimizde yaşama hakkımız bile yok! Mağduruz” diyen Özdemir, yetkililerin kararı durdurmasını istiyor.

DERE ÜZERİNDEN PLANLAR YAPTILAR”

Çakal ailesi de 1983’ten beri bu mahallede. İşçi emeklisi Selami Çakal da Büyükşehir’e tepkili.

“Arsa satın aldık ve dönemin yerel yönetimleri buraya ev yapmamız için gerekli izni verdi. Bunca yıldır oturduğumuz yer şimdi ne oldu da ‘yeşil alan’ ilan edildi? ” diye soran Çakal, evlerinin kıyısından geçen dereye dikkat çekti:

“Dere evlerimize bu kadar yakın mesafede değildi. Bir gün Topbaş mahallemize geldi, ertesi gün dereyi evlerimize yakınlaştırmak için iş makineleri geldi. Dere üzerinden planlar yaparak evlerimizi yıkıyorlar. Yoksulluk peşimizi hiç bırakmadı, şimdi de bizi evlerimizden etmek istiyorlar.”

Kaynak: Aysel Kılıç / Gerçek gündem

    :

    :

    :

    :

    "İBB 30 aileyi evsiz bırakacak" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete