'Erdoğan için şiir okudum, okuldan attılar' iddiası da yalan çıktı

Canik Başarı Üniversitesi, Suriyeli bir öğrencinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için şiir okuduğu gerekçesiyle okuldan atılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.
Yandaş medyanın şişirerek kamuoyuna sunduğu sözde 'Erdoğan için şiir okuyan öğrencinin okuldan atıldığı' iddiası da yalan çıktı. Üniversiteden yapılan açıklamada böyle bir durumun söz konusu olmadığı, söz konusu Suriyeli öğrencinin ders kaydını yenilemediği için eğitim alamadığı ve burs başvurusunda da bulunmadığı açıklandı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, öğrencileri Fahad Alhamidi'nin, Erdoğan için okuduğu şiir nedeniyle okuldan atıldığı iddiasına  ilişkin bugün bazı haberlerin yer aldığı ifade edildi. Alhamidi'nin 2 Eylül 2013'te tam ücretli olarak inşaat mühendisliği  bölümüne kesin kaydını yaptırdığı belirtilen açıklamada, söz konusu öğrencinin  2013-2014 eğitim-öğretim yılında üniversitenin yabancı diller okulu hazırlık sınıfını bitirdiği bilgisine yer verildi. 
 
DERS KAYDINI YENİLEMEDİ
 
Açıklamada, Alhamidi'nin 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde ise ders  kaydını yenilemediği için bu eğitim-öğretim yılında üniversiteden eğitim  alamadığı belirtilerek, "Ancak ilgili mevzuat uyarınca halen üniversitemiz  öğrencisi olup, gerek üniversitemiz bilgi sisteminde gerekse de yükseköğretim  bilgi sisteminde üniversitemiz öğrencisi olarak yer almaktadır" ifadeleri  kullanıldı. 
 
Alhamidi'nin ders kaydını yaptırdığı takdirde eğitim öğretim hizmeti  almaya devam edebileceği belirtilen açıklamada, "Adı geçen öğrencimizin  üniversitemizden atılması, özellikle de şiir okuması nedeniyle böyle bir  davranışa maruz kalması gibi bir durum söz konusu değildir" ifadelerine yer  verildi. 
 
HİÇBİR ZAMAN BURS BAŞVURUSU YAPMADI!
  
Açıklamada, söz konusu öğrenciye herhangi bir burs ödemesi yapılmadığı  ifade edilerek, şunlar kaydedildi: "Üniversitemize hiçbir zaman burs başvurusunda da bulunmamıştır. 2013-2014 öğretim yılında tam ücretli olarak kaydını yaptırdığından bursunun  kesilmesi de söz konusu olmamıştır. Üniversitemiz her türlü siyasi görüşün dışında faaliyetlerine Anayasa, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili  mevzuat hükümlerine uygun olarak devam etmektedir." 
 
ALHAMİDİ NE DEMİŞTİ?
 
Suriyeli öğrenci Fahad Alhamidi, geçen yıl mayıs ayında "7. Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinliğinde "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" şiirini okuyarak bu şiiri söz konusu dönemde başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye ettiğini söylemişti.
 
Alhamidi, "Üniversite bana burs veriyordu. Burs parasını alıp vizemin süresini uzatacaktım. Bana oradaki görevli, 'Biz burs veremiyoruz, dışarıdan destek alamıyoruz' dedi. Daha sonra, 'Maşallah kürsüden Başbakan Erdoğan 'a şiir hediye etmişsin' dedi. Ben de 'evet, ben onu çok seviyorum, bir şiir okudum ve kendisine hediye ettim' dedim. 'Madem o kadar çok seviyorsun git AK Parti 'ye, onlar sana bir burs ayarlar, seni üniversitede okuturlar' dedi. Yani şiir okuduğum için bursumu kestiler ve beni okuldan attılar şimdi okulsuzum" demişti.

    :

    :

    :

    :

    "'Erdoğan için şiir okudum, okuldan attılar' iddiası da yalan çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete