​Meclis vekillerden alacaklarının peşine düştü

Bir yanda mutemedler vekil odalarının kapısını aşındırırken, diğer yandan PTT ve çay ocağı personeli alacaklarını tahsil etmeye çalışıyor...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Daha önce böyle bir uygulama ile karşılaşmayan vekiller ve personel ise "kaçmıyoruz ya..." diyerek uygulamaya tepki gösteriyor...

TBMM; YEMEK, ÇAY, OTO YIKAMA ALACAKLARININ PEŞİNE DÜŞTÜ

Yeni dönemde listede olmayan vekillerin  borçlarının peşine düşen TBMM, hem vekillerde hem de personelde üzüntüye neden oldu.

Ellerinde pos cihazı ile vekillerden araç yıkama ve yemek parası tahsil etmeye gelen mutemedler, Meclis'in alacaklarının peşine düştü.

TBMM Destek Hizmetlerine bağlı olarak çalışan çay ocakları da milletvekillerinin ve birlikte çalışan personelin içtiği çay, kahve, meşrubat paralarını tahsil etmeye çalışıyor... Normalde milletvekili maaşlarından kesinti yapılarak alınan çay/ meşrubat ücretleri için bu kez farklı sistem uygulandı.

ÇAY OCAKLARINA ÖNCE 'PARA TOPLAYIN' DENİLDİ SONRA DUYURU SİLİNDİ...

Listelerde olmayan yani  yeniden seçilemeyecek milletvekillerinin borçlarını - kimse gitmeden- alabilmek harekete geçen TBMM yönetimi, çay ocağı personeline duyuru yaparak, paraların tahsilat makbuzu karşılığında elden toplanmasını istedi.

"KAÇMIYORUZ YA..."

Ancak kapı kapı dolaşılıp para toplanmasından hem vekiller hem de personel rahatsızlık duyunca ve "Kaçmıyoruz ya..." tepkileri yüksek sesle dile getirilince, çay ocaklarında  para toplama uygulamasından geri adım atıldı...

Para toplanması için çay ocaklarına ait iletişim sisteminden yapılan duyuru silindi; yerine "yanlış anlaşılma olmuş, para toplamayın" mesajı yazıldı...

PTT DE BORÇLARININ TAHSİL ETMEK İÇİN TAKSİT UYGULAYACAK...

Seçilen/ seçilemeyen milletvekillerinin bir başka sıkıntısı ise iletişim giderleri... Vekillere verilen yıllık yaklaşık 28 bin TL olan iletişim gideri, seçim Haziran'da olduğu için yarıya indirildi.

Ön seçim ve seçim çalışmaları nedeniyle limit aşılınca PTT de telefon, mesaj, telgraf, posta vb. giderlerin peşine düştü... Özellikle ön seçime giren CHP'li milletvekillerinin limiti çok aşması nedeniyle PTT'nin taksit kolaylığı sağlayabileceği konuşuluyor.

ODALAR KİLİTLENECEK, PERSONEL DIŞARDA KALACAK

Bu arada seçilemeyecek vekillerin odalarının 5 Haziran'da boşaltılması gerekiyor.  Milletvekili odalarının kapıları kilitlenecek ve yeni gelecek vekillerin odaları belli olana kadar - ki bu da seçimden sonra yaklaşık 15-20 günlük bir süre gerektiriyor-  girilemeyecek.

Bu durumda kadrosu Meclis'te olan ve yeni milletvekilleri ile çalışmayı bekleyen personelin eşyalarını nerede saklayacağı ya da işe geldiğinde nerede oturacağı sorunu da ortaya çıkıyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Meclis vekillerden alacaklarının peşine düştü" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete