O heyet, partilere tek tek 'yolsuzluğu' sordu

Yolsuzluğa Karşı Devletler Grubu (GRECO) heyeti, Meclis'te partilerin temsilcileri ile görüştü. AKP, CHP, MHP ve HDP'ye aynı kritik soruları yönelten heyet, cevapları karşılaştıracak...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

KILIÇDAROĞLU BİR BİR ANLATTI...


Avrupa Konseyi'nin; yolsuzlukla mücadele standartlarına uygunluğu değerlendirmek ve ülkelerin bu yoldaki kapasitelerini artırmak için kurulan  GRECO heyeti TBMM'de parti grupları ile görüştü.  

4 KRİTİK SORU SORULDU... 

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre görüşmelerde her partiye, aynı 4 soru soruldu... "Yasama süreci şeffaf mı?  Milletvekili dokunulmazlığı yolsuzlukları örtmek için kullanılıyor mu? Yasama üyeleri lobi faaliyetleri aracılığıyla yolsuzluklara bulaşıyor mu? " başlıklı soruları yönelten heyet, yanıtları da karşılaştırmak için not aldı.

KILIÇDAROĞLU TÜRGEV'İ ŞİKAYET ETTİ

Sadece CHP, görüşmeyi Genel Başkan düzeyinde yaptı. Heyete Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın vakfı TÜRGEV'den  dert yanan Kılıçdaroğlu, bu vakfa birçok belediye başkanının ve Suudi Kralı'nın bağışlar aracılığıyla kaynak aktardığını belirtti. 

"İKTİDAR, YOLSUZLUKLARI KAPATIYOR"

Deniz  Feneri Yolsuzluğu ve  17-25 Aralık Operasyonları'nın iktidar eliyle örtüldüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, 4 eski bakan hakkındaki yolsuzluk iddialarının aklanmasına da iktidarın destek verdiğini söyledi. Bütçe görüşmelerine gönderilmeyen Sayıştay raporlarını hatırlattı. Kılıçdaroğlu görüşmede yasama sürecinin şeffaf yürütülmediğini, etik kuralların uygulanmadığını vurguladı. "İktidar isterse bu sorunların çözümü için desteğe hazırız"  mesajı verdi. 

MECLİS RAPORUNU SUNDU

Kılıçdaroğlu, kendisinin de üyesi olduğu ve  Meclis'te 2003 yılında kurulan Yolsuzlukla Mücadele Araştırma Komisyonu raporunun sonuç bölümünü de heyet ile paylaştı. 

4 PARTİYE YOLSUZLUK SINAVI...

Hakim, savcı gibi hukukçuların ağırlıkta olduğu heyet, Türkiye'de ilk olarak Devlet adına Adalet Bakanlığı ile görüşmüştü. Meclis çatısı altında da  AKP, CHP, MHP ve HDP temsilcilerine Bakanlığa yönelttiği soruların aynısı soran Yolsuzlukla Mücadele Heyeti,  yanıtları karşılaştıracak. Ortaya çıkan tablo doğrultusunda da Türkiye'nin  yolsuzlukla mücadele anlayışına ilişkin rapor hazırlanacak. 

TÜRKİYE, YOLSUZLUK TAVSİYELERİNE UYMAMIŞ!

49 üyesi olan GRECO Grubu'na  2004 yılında üye olan Türkiye, bugüne kadar  3 değerlendirme geçirdi. Hiçbirinde çabası tatmin edici bulunmadı.  

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "O heyet, partilere tek tek 'yolsuzluğu' sordu" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete