'Çocuk Cezaevleri kapatılsın' diye 30 bin imza!

Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi, topladığı 30 bin imzayı, yarın Adalet Bakanlığı'na teslim edecek. Girişim, cezaevi yerine çocukları topluma kazandıracak alternatif projeler uygulanmasını istiyor.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Çocuk cezaevlerinin kapatılması talebi ile yaklaşık 30 bin imza toplayan Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi, yarın Adalet Bakanlığı'na imzaları teslim edecek.

Cumhurbaşkanlığı, TBMM ve Adalet Bakanlığı'ndan randevu isteyen girişime, şu ana kadar sadece Bakanlık'tan yanıt geldi.

Bakanlığa iletecekleri talepler hakkında Karşı Gazete'ye bilgi veren İnsan Hakları Derneği'nin  Çocuk Hakları Çalışma Grubundan sorumlu yöneticisi Hüseyin Küçükbalaban konuyu 23 Nisan haftasında gündeme getirmek istediklerini, ancak taleplerine yeni yanıt alabildiklerini söyledi.

Küçükbalaban, gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı:

"Temel talebimiz, çocuk cezaevlerinin kapatılması.  Son zamanlarda buralarla ilgili çok ciddi sorunlar gündeme geliyor.  Hem ulusal hem uluslaraarsı mevzuatta çocukların tutuklanma ve yargılama sürecine ilişkin düzenlemeler var. Bunlara uyularak, daha özenli olunmalı.

Çocuk cezaevleri, çocukları topluma kazandırmıyor.  Bu sisteme alternatif, çocukları topluma kazandıracak bir çalışma, proje hayata geçirilmeli. Bu nedenle 36 kurum olarak biz biraraya geldik. Türkiye'de beş bölgede de alt örgütlenmelerimiz var.

Topladığımız imzalar Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Adalet Bakanı'na hitabendi... Öncelikle 23 Nisan vesilesi ile çocuklar gündeme gelirken, cezaevleri sorununa dikkat çekmek istemiştik. Ancak randevumuza o zaman yanıt alamadık.  Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı'ndan da henüz yanıt gelmedi. "


Özellikle son dönemlerde Adana Pozantı, İzmir Şakran, Ankara Sincan Çocuk Ceza İnfaz Kurumları’nda çocuklara yönelik işkence, tecavüz, kötü muamele haberleri gündeme gelmişti.

Çocuk cezaevlerinde kalan  çocukların korunamadığı, yetiştirme yurtlarındaki çocukların  fuhuşa sürüklendiği,  cezaevlerinde tacize, tecavüze uğradığı, tahliye edildikleri süreçten sonra çocuklara sahip çıkılmadığı, bu çocuklar için herhangi bir politika ve uygulamanın bulunmadığı vurgulanarak, bu sorunlara acilen çözüm bulunması isteniyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "'Çocuk Cezaevleri kapatılsın' diye 30 bin imza!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ