Bu da 'okulda deneme sınavı' yolsuzluğu...

Ankara ve Adana'da lise ve orta okullarda zorla deneme sınavı yaptıran milli eğitim müdürleri, çocuklardan sınav parası adı altında toplanan paraları, kendi harcamaları için kullanıyor...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

ZORLA PARA TOPLAYIP, DENEME SINAVI YAPTIRIYORLAR...


Yolsuzluk iddiaları bitmiyor... Skandalın ortasındaki kurum bu kez Milli Eğitim Bakanlığı... İddiaya göre Ankara ve Adana'da lise ve orta okullarda zorla deneme sınavı yaptıran milli eğitim müdürleri, çocuklardan sınav parası adı altında toplanan paraları, kendi harcamaları için kullanıyor...

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, eğitimdeki skandal iddiayı, Karşı Gazete'ye anlattı. 

Ankara ve Adana'da bazı orta okul ve liselerde, yönetmeliklere aykırı olarak 'parayla'  deneme sınavları yaptırıldığını; sınavların ihalesiz ve keyfi olarak bazı  şirketlere verildiğini öne süren  Serter, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Serter; Ankara'da Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü ile Adana İl Milli Eğitim Müdürü'nün okul müdürlerine el altından talimat vererek, lise ve orta okullarda öğrencilerini zorla sınava soktuğunu öne sürdü. 

HER ÖĞRENCİDEN 1 LİRA TOPLANIYOR, 44 KURUŞ MÜDÜRLERE  KALIYOR...

Serter, Karşı Gazete'ye şu iddiaları anlattı:

"Çankaya Milli Eğitim'de  okul müdürlerine öğrenci başına 1 TL para toplanması için sözlü talimat verilmiş, bu tür bir uygulama yönetmeliklere aykırı olduğu için talimatı yazılı olarak vermiyorlar. Bilfen Yayıncılık adındaki bir yayınevi ile sınav için sözleşme imzalanmış, ihale de yapılmamış."

"SİZİ BEN ATATTIM... VARLIĞINIZ İKİ DUDAĞIMIN ARASINDA!"

Serter, bu sınavların yaptırılması için okul yöneticilerine psikolojik baskı yapıldığını da iddia etti.   "Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün, sınav hakkında  müdürlerle ve müdür yardımcılarıyla yaptığı toplantılarda yöneticilere hakaret ettiği, “Ben olmazsam sizler birer hiçsiniz. Sizleri ben atattım. Sizin varlığınız benim iki dudağımın arasında” şeklinde ifadeler kullanarak baskı yaptığını da öne sürdü.

ADANA'DA DA 147 BİN ÖĞRENCİYİ ZORLA SINAVA SOKMUŞLAR!

Aynı uygulamanın Adana'da da yapıldığını, tam 147 bin öğrenciden sözlü talimat ile 1 TL. toplandığını öne süren Serter, "Orta ve lise öğrencilerine  yapılan bu sınavların maliyeti 56 kuruş. Toplanan 1 TL'nin 56 kuruşunu sınavı yapan firma, kalan 44 kuruşu milli eğitim müdürlüğü alıyor. Toplanan paralarla Adana'da Milli Eğitim Müdürü'ne makam aracı alınacağı söyleniyor" diye konuştu. 






Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bu da 'okulda deneme sınavı' yolsuzluğu..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ