Siyasiler polisleri kutlayamadı

Önemli günleri ve haftaları basına gönderdikleri yazılı açıklamalar ya da sosyal medya mesajları ile kutlayan siyasiler ilk kez bu yıl Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü rahatça kutlayamadı.
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE | ÖZEL

Teşkilatın 170’inci yılının kutlandığı 10 Nisan'da özellikle CHP'li milletvekillerinin Twitter'dan mesaj paylaşmaması dikkat çekti. Az sayıdaki kutlama mesajlarından bir bölümü MHP’li siyasilerden çoğu ise AKP'li isimlerden geldi. 

TAKİPÇİLERİ  ACIMIYOR

Son birkaç yıldır yaşanan kutuplaşma nedeniyle bu tür mesajlar gönderdiği zaman  seçmenden/ takipçilerinden sert tepkiler alan siyasiler,  bu yıl mesaj göndermekten  çekindi.  

POLİS AKADEMİSİ VE KOLEJİ KAPANDI, 'PARALEL' KAVGASI TEŞKİLATI VURDU

Gezi protestoları ile sık sık karşı karşıya gelen vatandaşlar ve polis teşkilatı arasındaki kutuplaşma; 17-25 Aralık operasyonları sonrasında Hükümet/ Emniyet gerilimine dönüşmüştü.

'Paralel'
iddialarını gerekçe gösteren AKP Hükümeti'nin Emniyet'e yönelik arka arkaya düzenlediği operasyonlar, teşkilatta da kırılmalara neden olmuştu. 

İç Güvenlik Paketi ile polise tartışılan yetkiler verilmesi ve Polis Akademisi ile Polis Teşkilatı'nın kapatılması, son olarak da mülakatla polis alımına başlanması, teşkilattaki sancıyı artırdı. 

Tüm bu kaos içinde 170. kuruluş yıldönümünü kutlayan emniyet personeli de siyasi kavgalardan payını aldı. Kutlama mesajları da ilk kez bu yıl gözle görülür şekilde azaldı. Paylaşılan az sayıdaki mesaja ise dikkat çeken şekilde eleştiri yapılıyor.


Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Siyasiler polisleri kutlayamadı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ