CHP'li vekilleri ön seçim telaşı sardı

45 ilde ön seçime gidecek olan CHP'li vekilleri seçim telaşı sardı. Listelere son anda yapılan 'kaynak' nedeniyle bazı illerde sıra numaraları değişince, vekillerin harcamaları da iki kat arttı.
Burcu ORAL EVREN | KARŞI GAZETE ÖZEL

29 Mart’ta, 45 ilde sandığa gidecek CHP'li vekilleri ön seçim telaşı sardı.

Parti üyelerine bir kez daha seçilebilmek için PTT aracılığı ile on binlerce mektup, broşür gönderen; binlerce  telefon eden vekiller, Meclis'in verdiği iletişim ödeneğinin de dibini gördü.

Listelere son anda yapılan 'kaynak' nedeniyle bazı illerde  sıra numaraları değişince, vekillerin harcamaları iki kat arttı...

SEÇİM SIRASINA KAYNAK YAPTILAR!

CHP'de ön seçim heyecanı dorukta. Mart ayının sonunda yapılacak ön seçimde aday adayları halen milletvekilliği yapan ve yeniden seçilmek isteyen isimlerle yarışacak.

Vekiller de diğer aday adayları ile birlikte  yaklaşık 15 gündür sahada seçim çalışmasında.  Kimi milletvekilleri danışmanlarını da sahaya sürerken, kimileri de kurdukları özel yerel ekipler aracılığıyla, CHP üyelerine seçim propagandası yapıyor. 

BASINI YENİ HATIRLADILAR

Şimdiye kadar çok az basın açıklaması yapan ya da önerge veren bazı milletvekillerinin, ön seçim öncesi medyaya hemen her gün açıklama göndermeye başlaması dikkat çekti. 

SOSYAL MEDYA İLE TANIŞTILAR

Sosyal medya hesabı olmayan ya da bu hesaplarını aktif olarak kullanmayan milletvekilleri de, ön seçim öncesi  adeta 'sosyal medya kurdu' oldu. 

CHP'Lİ VEKİLLER, İLETİŞİM ÖDENEĞİNİN DİBİNİ GÖRDÜ!

Bazı milletvekilleri ise Meclis'teki ofislerinden de danışman ve sekreterleri aracılığıyla seçmene telefon ve  cep telefonu mesajları ile ulaşmaya çalışıyor. 

Ancak milletvekillerine Haziran ayına kadar kullanmaları için verilen 17 bin TL'lik  iletişim ödeneği, çoğu CHP'liye yetmedi.

Bölgelerindeki CHP üyelerine  on binlerce mektup ve  broşür gönderenler zaten bu bütçeyi çoktan bitirdi... Ön seçim propogandası için  üyelere edilen telefonlar ve cep telefonlarına gönderilen mesajlar da üzerine eklenince, vekillerin açığı giderek artıyor. 

Eğer vekiller yeniden seçilemezse posta giderlerini ceplerinden karşılayacak. Seçilen vekiller ise 17 bin TL’lik Haziran sonrası iletişim ödeneğine hak kazanacağı için giderlerini bu kaynaktan ödeyecek.

SIRAYA "KAYNAK" SIKINTI YARATTI

Ön seçime girenlerin bir başka sıkıntısı ise sıra numaraları... 

CHP'de aday adaylık başvuruları 1 Mart'ta sona ermiş ve  ön seçime girecek olan aday adaylarının sıra numaraları kesinleşmişti.

Ancak Genel Merkez'in son anda listelere aradan isimler eklemesi ve çekilen kura sonucu T harfinden başlayan alfabetik sıralama nedeniyle, sıralamada kaymalar oldu.

İzmir, Manisa gibi bazı iller başta olmak üzere araya isimler eklenmesi nedeniyle sıra numaraları değişen adaylar, sıkıntıya girdi.

Binlerce TL masraf yaparak dağıttıkları broşürlerde, astıkları afişlerde bu numarayı kullanan ya da üyelere telefon edildiğinde bu numarayı söyleyerek oy isteyen aday adaylarına, "kaynakçılar"  hem maddi hem de manevi zarar vermiş oldu. 

Burcu Oral Evren | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li vekilleri ön seçim telaşı sardı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ