Günün Videosu

Bir yolsuzluk hikayesi: 500.000 TL kimin cebinde?

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) dönemin Başbakanı Erdoğan'ın yurt dışı gezilerini "Bir Yolculuk Hikâyesi" adı altında kitaplaştırdı.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE
 
2014 yılında tamamlanan kitap dağıtımı yapılmadan depolara kaldırıldı.

Kitabın depolarda saklanması personel arasında konuşulmaya başlanınca KDK Başkanı Cemalettin Haşimi'nin kitabın imha edilmesine karar verdiği öne sürüldü.
 
O KİTAP NEDEN DAĞITIL(A)MIYOR?

Kamu Diplomasisi Koordinatörü Başkanı Cemalettin Haşimi'nin hazırlık safhalarını yakından takip ettiği ve 2 yıl gibi bir zaman harcanarak hazırlanan kitabın reklamı da yapılmıştı.
 
Kitabın neden dağıtıl(a)madığının ve Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün deposunda çürümeye terk edildiğinin ayrıntıları ortaya çıktı.
 
USULSÜZLÜK MEDYAYA YANSIR ENDİŞESİ

Cemalettin Haşimi'nin kitabın basımıyla ilgili yasal mevzuatı yerine getirmediği, kitabı ihale şartnamesine uygun olmadan bastırttığı ve olayın duyulmasının ardından  "usulsüzlük medyaya yansır" endişesiyle kitabın dağıtılmasına engel olduğu ileri sürüldü.
 
Kitabın basıma girmesinden önce Başbakanlık uzmanlarının Haşimi'yi kitabın basımının ihale şartnamesine uygun olmadığı ve bu şekildeki bir işlemin usulsüz olacağı konusunda uyardığı ifade ediliyor.
 
Cemallettin Haşimi’nin bu uyarıya rağmen kitabın basımında ısrar ettiği öne sürülüyor.
 
2 KAMYON KİTAP BYEGM'NİN DEPOSUNDA DURUYOR


Haşimi'nin iki kamyonla Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün deposuna taşıttığı kitapların varlığından kimsenin haberdar olmaması için tüm personeli tembihlediği konuşuluyor.
 
Kuşe kâğıda bastırılan “Bir Yolculuk Hikayesi” adlı kitap 7 kilogram ağırlığında. Depoda kitaptan şu anda 3.000 adet bulunuyor.
 
KAMUNUN 500.000 TL'Sİ ÇÖPE GİTTİ

Bu arada kitabı basan yayınevinin ücretinin yine usulsüz bir şekilde Kamu Diplomasi Kurumu tanıtma fonundan ödendiği kaydediliyor.
 
Yaklaşık 500.000 TL'ye mal olan "Bir yolculuk Hikayesi" adlı kitapla ilgili KDK'da "Bir Yolsuzluk Hikayesi" şeklinde espriler yapıldığı duyuluyor.
 
Basımı Gözde Kirişçioğlu ve Şimal Bulguroğlu tarafından organize edilen kitabın yakında imha edilebileceği kaydediliyor.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Bir yolsuzluk hikayesi: 500.000 TL kimin cebinde?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete