​Yemeği başkası yiyecek, faturayı vatandaş ödeyecek!

AKP, elektrikte kayıp - kaçak bedelini yine faturaya soktu
KARŞI GAZETE | ANKARA

AKP VATANDAŞI DEĞİL YANDAŞI KORUMAK İSTİYOR


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknolojileri Komisyonu tarafından AKP’lilerin oylarıyla kabul edilen kanun teklifi ile  vatandaşlara başkasının yediği yemeğin faturasının ödettirilmeye çalışıldığını belirtti.

"KANUN TEKLİFİYLE, MAHKEMELERİN ÖNÜ KESİLDİ"

AKP’nin dürüst vatandaşları cezalandırdığını öne süren Arık, AKP’nin kanun teklifiyle vatandaştan yana karar veren mahkemelerin ve tüketici hakem heyetlerinin önünün kesildiğini söyledi.

"İŞLETMELER BİRİLERİNİN KAÇAK ELEKTRİK KULLANMASINA NEDEN GÖZ YUMUYOR?"

Arık şöyle konuştu: "Bir lokantaya gidiyorsunuz. Tüm masalar dolu. Yan masadakiler lokantadaki en pahalı şeyleri yiyip, içiyorlar. Sonra hesabı ödemeden çekip gidiyorlar. Sonrasında siz hesabı istediğinizde lokanta sahibi sizin hesabınızın yanı sıra yan masanın da hesabını getiriyor ve size ‘Bunu da ödeyeceksiniz. Yan masa yedi içti ama hesap ödemedi. Benim zararım oldu, bunu da siz ödeyeceksiniz ’dedi. Böyle bir durumda tepkiniz ne olur? Bu hesaba itiraz mı edersiniz, yoksa kuzu kuzu, ‘İşletme zarar etti, yan masanın faturasını da ben ödeyim’ mi dersiniz? Peki, elektrik faturalarındaki kayıp-kaçak bedelinin bu durumdan farkı var mı? Kesinlikle yok.  İşletmeler birilerinin kaçak elektrik kullanmasına farklı nedenlerle göz yumuyor, yapması gereken tahsilatı yapmıyor sonrasında da faturayı dürüst vatandaşa kesiyor. Siz yeri geldiğinde fatura çok gelmesin diye karanlıkta otururken, birileri ısınmaya kadar her türlü ihtiyacını elektrikle gideriyor. Bunun da faturasını siz ödüyorsunuz."

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Yemeği başkası yiyecek, faturayı vatandaş ödeyecek!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete