CHP'li Çetin Osman Budak'tan kriz uyarısı!

CHP Genel Başkan yardımcısı Budak, ‘4 Mayıs Dostmodern darbesi’nin ekonomiye de ciddi bir darbe vuracağını söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, partisinin “saray darbesi” olarak nitelediği gelişmelerin ekonomiye yansımalarına ilişkin açıklamalar yaptı. Budak, “4 Mayıs Dostmodern darbesi ekonomiye de ciddi bir darbe vuracak. Ekonomi derin bir krizden geçiyor” dedi.

Hem yerli hem yabancı yatırımcıların yatırım yapmadığını kaydeden Budak, “Gelen de hazır yatırımlara geliyor. AVM'ye, perakende sektörüne geliyor. Son 10 yıldır, 1 milyar dolarlık yatırım sıfırdan gelmiş mi? Telekom'u, barajları satıyoruz, enerji yatırımlarını yabancılara bağlamışız, madenlerimizi satıyoruz, KİT'leri satıyoruz. Üretemiyoruz” dedi.

7 Haziran'dan sonra Türkiye'de hukuk ve demokrasi olmadığı algısı oluştuğunu kaydeden Budak, yatırımın birinci güvencesinin demokrasi ve hukukun üstünlüğü olduğunu bildirdi. Budak şunları söyledi:

“Bunlar yoksa istihdam da olmaz. Kaynakların tamamı inşaat sektörüne aktarıldı. Betona yatırım var, üretime yatırım yok. Bu tür kaotik ortamdan, siyasi istikrarsızlıktan ilk etkilenecek sektör turizm sektörüdür. Şu anda Türkiye'de geçen seneye göre rakamlar çok geriye gitmişti. Nisan ayında Rus turistler gecelik konaklamada yüzde 95, Almanlar ise yüzde 35 azalmış. Bu büyük bir kaosa sebep olacak. Sadece Antalya'da 70 bin kişinin işini kaybetme riski bulunuyor. Otelci, tur operatörü kendini kurtarır, turizm çalışanının kendisini kurtarma şansı yok. 500 bin kişiye yakın işsiz kalma tehlikesi var.”

Üretim olmadığı için işsizliğin arttığına dikkat çeken Budak, “Bugünkü siyasi istikrarsızlık, ekonomiye de ciddi bir darbedir. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çok derin bir krizden geçiyoruz ve artık ülke yönetilemiyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak: sozcu.com.tr / Başak Kaya

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Çetin Osman Budak'tan kriz uyarısı!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete