​Son resmî ziyaretine kiralık uçakla gitti

Ahmet Davutoğlu, ‘Başbakan’ olarak son resmî ziyaretini Bosna Hersek’e gerçekleştirdi.
Önceki ziyaretlerinde Başbakanlık’a ait ‘ANA’ uçağını kullanan Davutoğlu’nun bu kez Türk Hava Yolları’na ait kiralık uçakla yolculuk etmesi dikkat çekti. ‘ANA’ uçağının, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın hizmetinde olduğu öğrenildi.

Bosna Hersek’in Banya Luka şehrinde, 23 yıl önce Sırplar tarafından dinamitlenen ve bu yıl TİKA’nın girişimleriyle restore edilen  Ferhadiye Camii’nin açılış töreninde konuşan Davutoğlu, şunları söyledi: “Bundan 23 sene önce Ferhadiye Camii dinamitlenip yıkıldığında, Malezya’da öğrencilerimle bu acıyı yürekten hissetmiştik. Şimdi 23 sene sonra Ferhadiye Camii’nin açılışında bulunmak benim hayatta tattığım onurlardan biridir ve emin olunuz Aliya İzzet Begoviç´in ruhu da bu güzel olaydan haberdardır. 2011 yılında Bosna’ya geldiğim zaman burada Ferhadiye Camii’nin inşaatı durmak üzereydi. O zaman talimat vermiştim Dışişleri Bakanı olarak. Bugün açılışı gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”



ÜÇ BAŞBAKAN YARDIMCISI EŞLİK ETTİ

Bosna Hersek ziyaretinde Ahmet Davutoğlu’na üç başbakan yardımcısı eşlik etti. Lütfü Elvan ve Yalçın Akdoğan’ın yanı sıra Tuğrul Türkeş de kafileye dahil edildi. Türkeş’in ziyarete katılımının planlanmadığı, uğurlamak için havalimanına geldikten sonra heyete dahil edildiği belirtildi. Davutoğlu, son resmi ziyaretinde yakın çalışma arkadaşlarını da yanına aldı. Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Konya milletvekilleri, İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya, Tokat Milletvekili Celil Göçer, Ankara Milletvekili Ertan Aydın Başbakan’a eşlik etti. Öte yandan Ahmet Davutoğlu’nun sağ elinin sargılı olduğu görüldü.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "​Son resmî ziyaretine kiralık uçakla gitti" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete