Günün Videosu

Emniyet: SGK’nın ödediği ilaçlar canlı bombalarda kullanılıyormuş

Emniyet’in İstanbul merkezli 32 ilde düzenlediği kaçak ilaç operasyonunda ele geçirilen, Suriye ve Irak’a kaçırılan ilaçlar arasında, canlı bombalarda kullanılan ve bilinçte geçici değişikliklere neden olan psikotrop ilaçların da olduğu belirtildi.
Dün İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, 32 ilde 266 adrese eş zamanlı sahte reçete operasyonu düzenlemişti. Örgüt kurarak kanser ilaçları üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) dolandırdıkları gerekçesiyle aralarında doktor ve eczacıların da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

Yurtdışına kaçırılmak üzere hazırlanan ilaçlara el kondu

Hürriyet’ten Çetin Aydın’ın haberine göre 32 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 109 kişi gözaltına alındı ve çetenin, ilaçları Irak, Suriye, Özbekistan ve Hindistan’a gönderdiği belirlendi. Soruşturmayı yürüten polis, bilinçte değişikliklere neden olan ilaçlarınsa örgütler tarafından canlı bombalar için kullanıldığını bildirdi.

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, sekiz ay önce düzenledikleri ilk operasyonda sahte ilaçlar ele geçirdi. Yakalanan Suriye uyruklu kişinin bağlantılı olduğu isimleri takibe alan polis, sayıları 266 kişiye ulaşan bir çetenin izine ulaştı. Çetenin, emniyette kaydı bulunan B.A. ile birlikte ikisi Suriyeli beş kişinin yönetildiği, örgütle bağlantılı doktorların kanser, hematoloji ve epilepsi ilaçları için sahte reçete hazırladığı ve eczacılardan da bu ilaçların alındığı belirtildi.

Dün iki bin 500 polisin katıldığı operasyon sırasında yurtdışına kaçırılmak üzere hazırlanmış çok sayıda ilaca da el konuldu.

SGK’nın ödediği ilaçların çete tarafından Suriye ve Irak’ın yanısıra Özbekistan ve Hindistan’a da gönderildiği anlaşıldı. Suriye’ye gönderilen ve algıda, ruh halinde, bilinçte geçici değişikliklere neden olan ve psikotrop madde içeren ilaçlarınsa, canlı bombalar için kullanıldığı belirtildi.

PSİKETROP İLAÇ NEDİR?

Psikotrop madde içeren ilaçlar, merkezi sinir sistemine etki ediyor. Bu ilaçlar bilerek bilinç düzeyini değiştirmek, entojen olarak spiritüel amaçlı, zihni incelemek amaçlı ya da tedavi amaçlı olarak kullanılabiliyor. Birçok hükümet bağımlılık yaratan bu tür ilaçların üretimi ve satışları üzerine sınırlamalar getirmiş durumda.

CANLI BOMBA YEŞİL KARTLI ÇIKMIŞTI

Daha önce de emniyetin canlı bomba eylemi yapacağı şüphesiyle isimlerini kamuoyuyla paylaştığı dört kişiden biri olan Hamza Tonbak adına düzenlenmiş kimliği kullanan IŞİD’ci Savaş Yıldız’ın, hiçbir sosyal güvenlik kurumunun güvencesi altında olmayan yurttaşlara verilen ‘yeşil kart’ sahibi olduğu ortaya çıkmıştı.

    :

    :

    :

    :

    "Emniyet: SGK’nın ödediği ilaçlar canlı bombalarda kullanılıyormuş" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete