CHP'de 80’den fazla vekile liste şoku!

CHP'nin 125 milletvekilinin akıbeti dün gece yapılan Parti Meclisi'nde belirlendi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Kimi ön seçime giren, kimi kontenjan bekleyen vekillerin 80’den fazlası yeni dönem listesinde kendisine yer bulamadı.  Karşı Gazete, CHP'de kalan ve giden milletvekillerini tek tek yazdı... İşte kalanlar ve gidenler...

ADANA'DA TÜM VEKİLLER DEĞİŞTİ

Mevcut Adana milletvekillerinin hiçbiri yeni listede kendine yer bulamadı. Ali Demirçalı,  Faruk Loğoğlu, Turgay Develi, Ümit Özgümüş, vekilliğe veda etti.

Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ön seçimi kazanamadığı için yeni listede yer alamadı.

Amasya’nın mevcut milletvekili Ramis Topal ön seçimde ikinci çıkarak Parlamento’ya girme şansını zora soktu.

ANKARA'DA ÖN SEÇİME GİREN TEK VEKİL NAZLIAKA...

Ankara milletvekillerinden Aylin Nazlıaka ön seçimde ikinci oldu.  Diğer milletvekilleri Sencer Ayata, Bülent Kuşoğlu, Gülsüm Bilgehan, Levent Gök listede yer alırken, Gökhan Günaydın, Sinan Aygün ve İzzet Çetin çizik yedi.

ANTALYA'DA 'BAYKAL' VAR,  EKİBİ YOK

Antalya’da eski Genel Başkan Deniz Baykal hariç bütün vekiller liste dışı kaldı. Gürkut Acar, Arif Bulut ve Yıldıray Sapan yeni dönemde yok.

Ardahan’da mevcut milletvekili Ensar Öğüt Genel Merkez tarafından birinci sıra kontenjan adayı olarak belirlendi.

Artvin’de Uğur Bayraktutan kontenjandan birinci sıraya yerleşti. 

AYDIN'DA ESKİ KONTENJAN VEKİLİ, ÖN SEÇİMİN GALİBİ BAYDAR

Aydın’da mevcut milletvekili Bülent Tezcan kontenjandan ilk sırayı kaparken, geçen dönem kontenjan adayı olan Metin Lütfü Baydar ön seçimde birinci sıradan gelerek vekilliğini korudu. Mevcut vekil Osman  Aydın liste dışı kaldı.  

Balıkesir’de Haluk Ahmet Gümüş ve Nedret Akova liste dışı kalırken, ön seçimde mevcut vekil Namık Havutça üçüncü sıraya yerleşti. Ön seçimden çıkan ilk üç adayın da Bandırmalı olmasının, Havutça’nın vekil olma şansını azaltacağı konuşuluyor.

Bartın’ın tek milletvekili Muhammed Rıza Yalçınkaya ön seçimden birinci çıkarak, listeye girdi.

BOLU'DA ÖRGÜT VEKİLİNE DESTEK OLDU

Bolu’da yönetime muhalif vekiller içinde adı geçen mevcut milletvekili Tanju Özcan ön seçimde birinci çıkarak yerini garantiledi.

Burdur’da Ramazan Kerim Özkan liste dışı kaldı.

BURSA'NIN HİÇBİR VEKİLİ YOK

Sadece mevcut milletvekili İlhan Demiröz’ün ön seçime girdiği Bursa’da, hiçbir vekil listede kendine yer bulamadı. İlhan Demiröz, Sena Kaleli, Aykan Erdemir, Turhan Tayan ve Kemal Ekinci listede yok.

Çanakkale’de Ali Sarıbaş ve Mustafa Serdar Soydan ön seçimde seçilebilecek sıralamayı yakalayamadı.

Çorum, mevcut milletvekili Tufan Köse’yi ön seçimde yeniden ilk sıraya taşıdı.

Denizli’de Adnan Keskin liste dışı kalırken, İlhan Cihaner İstanbul 3. Bölge’den girdiği  ön seçimde birinci sıraya yerleşti.

Edirne’de, Recep Gürkan’ın belediye başkanı olması nedeniyle tek kalan Kemal Değirmendereli ön seçimde umduğunu bulamadı.

Erzincan’da Muharrem Işık listede seçilebilecek bir sıradan kendine yer bulamadı.

ESKİŞEHİR'E YENİ İSİM...

Kazım Kurt’un Odunpazarı Belediye Başkanı seçilmesi;  Süheyl Batum’un partiden ihraç edilmesi ve mahkeme kararıyla geri dönmesiyle hatırlanan Eskişehir’i 25. Dönemde yeni yüzler temsil edecek.

Gaziantep’te mevcut milletvekillerinden Mehmet Şeker kontenjandan tekrar listeye girerken, Ali Serindağ veda etti.

Giresun'da Selahattin Karaahmetoğlu ön seçimde listeye tekrar giremedi.

HATAY'DA İSİMLER ŞAŞIRTTI...

Hatay’da mevcut milletvekillerinden Mevlüt Dudu, kontenjanla ikinci sıradan yer buldu. Refik Eryılmaz, Hasan Akgöl, Mehmet Ali Ediboğlu liste dışı kaldı.

Isparta’da kontenjan adaylığı için başvuran Ali Haydar Öner umduğunu bulamadı.

MERSİN'DE İNCE DENGE...

Mevcut milletvekillerinden sadece Aytuğ Atıcı’nın ön seçime girdiği Mersin’de, kontenjan adaylığı için başvuran Vahap Seçer, Ali Rıza Öztürk ve İsa Gök hayal kırıklığı yaşadı. Aytuğ Atıcı ise Mersin’deki iki  kontenjandan birinin Genel Başkan tarafından PM’de iptal edilmesi sonucu yeni dönem için şansını biraz daha artırdı.

İSTANBUL'DA 17 İSİM GİTTİ

28 milletvekili olan İstanbul’da Umut Oran, Sabahat Akkiray, Aydın Ayaydın, Süleyman Çelebi, Ercan Cengiz, Ayşe Eser Danışoğlu, Oktay Ekşi, Celal Dinçer,  Haluk Eyidoğan, Osman Korutürk, Sedef Küçük, Kadir Gökmen Öğüt, Ali Özgündüz, Müslim Sarı, Nur Serter, Binnaz Toprak, Faik Tunay milletvekilliğine veda etti. Bu isimlerden ön seçime giren Süleyman Çelebi, Melda Onur ve Nur Serter seçilebilecek bir yerden kendine yer bulamadı. Nur Serter aday adaylığından istifa etti. Ercan Cengiz de daha önceden partiye istifasını vermişti.

Daha önce İstanbul Milletvekili olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ön seçimde İzmir’den birinci sırada çıkarken, yine ön seçime giren Mahmut Tanal, Aykut Erdoğdu da 25. Dönem için listede yer buldu.  Şafak Pavey(MYK), Gürsel Tekin(MYK), Erdoğan Toprak, İhsan Özkes, Sezgin Tanrıkulu(MYK), eski Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil kontenjan adayı oldu.  

İZMİR'DE 10 MİLLETVEKİLİNDEN SADECE 3’Ü YERİNİ KORUDU

İzmir’de mevcut vekiller Hülya Güven, Oğuz Oyan, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, Erdal Aksünger, Güldal Mumcu, Mehmet Ali Susam, Rahmi Aşkın Türeli, Rıza Türmen isimlerinden kimi ön seçimde umduğunu bulamadı, kimi de Genel Merkez tarafından çizik yedi. Birgül Ayman Güler partiden daha önce istifa ederken, Mustafa Balbay ve Musa Çam ön seçimle, Aytun Çıray da kontenjandan listede yer buldu. 13 milletvekilinden sadece üçü yerini korumayı başardı.

Tek milletvekili çıkaran Kayseri’de Şevki Kulkuloğlu ön seçimde listeye giremezken,  ayrılan kontenjan da Genel Merkez tarafından iptal edildi.

Kırklareli’de mevcut vekil Mehmet Siyam Kesimoğlu belediye başkanı olmuştu. Kalan tek vekil olan Turgut Dibek de ön seçimde örgütten onay alamadı. 

Merkez atamayla belirlenen Kocaeli’de sadece Haydar Akar kontenjandan ikinci sırada kendine yer buldu. Mehmet  Hilal Kaplan ve Hurşit Güneş, listeye giremedi.

Ön seçim yapılan Konya’da, kontenjan başvurusu yapan mevcut vekil Atilla Kart, listeye giremedi.

AĞBABA, SEÇİME GİRİP KAZANAN TEK GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

Malatya’da Genel Başkan yardımcısı Veli Ağbaba, delegelerle girdiği eğilim yoklamasında birinci çıkarak, 25. Dönem listesinde kendine yer buldu.

MANİSA'DA 'ÖZEL' RÜZGARI ESİYOR...

Manisa’da geçen dönem kontenjan adayı olan Özgür Özel bu kez ön seçime girdi ve birinci oldu. Hasan Ören ve Sakine Öz liste dışı kalarak, Meclis’e veda etti.

Kahramanmaraş’ın vekili olan ancak bu kez  Ankara’dan ön seçime giren Durdu Özpolat listeye giremedi.

Muğla’da Nurettin Demir ön seçimde ikinci sırada yer bulurken, Ömer Suha Aldan kontenjanla listeye giren bir diğer isim oldu. Tolga Çandar ise  25. Dönemde yok.

Niğde’de Doğan Şafak ön seçimden birinci olarak çıktı.

Ordu’da İdris Yıldız ön seçimde seçilebilecek bir yerden listeye giremedi.

Sakarya’da Engin Özkoç yerini korudu. 

Samsun’da mevcut milletvekili Haluk Koç, kontenjan adayı olarak Ankara’dan listeye girerken, İhsan Kalkavan listede yer bulamadı.

Sinop milletvekili olan Grup Başkanvekili Engin Altay, kontenjan adayı olarak İstanbul’dan listeye girdi.

Sivas’ta ön seçime giren Meclis İdari Amiri Malik Ecder Özdemir, listede yer bulamadı.

SIRALAMASI VE VEKİLLERİ DEĞİŞMEYEN TEK İL TEKİRDAĞ...

Faik Öztrak’ın birinci sıra kontenjan adayı olduğu Tekirdağ’da mevcut milletvekili Candan Yüceer, 2011 yılının ardından bu yıl da ön seçimden birinci çıkarak ikinci sıraya yerleşti. Tekirdağ’da, Emre Köprülü de listede kendine yer buldu.

Merkez atamayla belirlenen Tokat’ta mevcut milletvekili Orhan Düzgün, Genel Merkez'den onay aldı.  

TRABZON'DA ÖRGÜT, MUHTEMEL KONTENJAN ADAYINI ÇİZDİ!

Kontenjan adayı istemeyen ve bu nedenle Genel Merkez'e bayrak açan Trabzon’da, örgütün dediği oldu. Mevcut vekil Volkan Canalioğlu, örgütün zorlamasıyla yapılan ön seçimde hüsrana uğradı.

Tunceli’de mevcut milletvekili Hüseyin Aygün, yeniden aday olmadı. Diğer vekil Kamer Genç de listeye giremedi.

Uşak’ta Dilek Akagün Yılmaz da ön seçimde umduğunu bulamayan adaylar arasında yer aldı.

YALOVA'DA 'İNCE' TAKTİK: ÖN SEÇİM YERİNE KONTENJAN  

Son kurultayda Genel Başkan adayı olan Muharrem İnce, örgütün talebine rağmen ön seçim yapılmayan Yalova'da birinci sıra kontenjan adayı olarak yine listede yer aldı.

Zonguldak’ta Mehmet Haberal aday olmazken, Ali İhsan Köktürk de ön seçimde örgütün çizdiği bir diğer isim oldu.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP'de 80’den fazla vekile liste şoku!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ