close

​Kenan Evren için başsağlığı ve taziye mesajı yayımlanmadı!

Ne Cumhurbaşkanlığı ne de Genelkurmay Kenan Evren için "acı kaybımız" demedi.
Önceki gece tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren için devlet katından taziye mesajı yayımlanmadı.

NE CUMHURBAŞKANI NE BAŞBAKAN NE DE MUHALEFET

Danıştay’ın kuruluş yıldönümü ve Anneler Günü nedeniyle iki ayrı mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kenan Evren için herhangi bir açıklama yapmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile muhalefet liderlerinin yanı sıra Genelkurmay Başkanlığı’ndan da ölüm haberine üzerine taziye mesajı çıkmadı.

Cumhurbaşkanlığı makamından son olarak sanatçı Zeki Alasya’nın ölümü üzerine mesaj yayımlanmıştı. TBMM Başkanı Cemil çiçek ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve siyasilerin de Kenan Evren tavrı da aynı oldu.

TEK “TAZİYE MESAJI” DSP’DEN!

Kenan Evren’in ölümüne ilişkin kek taziye mesajı ise DSP’den geldi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, “ABD Büyükelçiliği’ne taziye mesajım” başlıklı açıklama yaptı: “Sayın Ekselansları; 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren o günkü Türk Silahlı Kuvvetler Komutanı Kenan Evren’in öldüğünü büyük bir ‘üzüntüyle’ öğrenmiş bulunuyoruz.

Önemli bir ‘devlet adamını’ kaybetmiş olmanızdan dolayı ABD’ye başsağlığı dileklerimizi sunuyorum. Her ne kadar ‘Bir Kenan gider, bir Kenan gelir’ denilecekse de olsun. Bu ülkede bu gidişle Kenan Evren’ler tükenmez”
dedi.

CENAZESİ NASIL KALKACAK?

Kenan Evren’in cenazesi Eski Cumhurbaşkanı ve eski Genelkurmay Başkanı olarak kalkacak. Kenan Evren hakkında verilen “rütbe sökme cezası” henüz Yargıtay tarafından onanmadığı için hayata “Eski Orgeneral” olarak gözlerini yummuş oldu. Evren için devlet töreni yapılacak. Anacak törene kimlerin katılacağı henüz netleşmiş değil.

    :

    :

    :

    :

    "​Kenan Evren için başsağlığı ve taziye mesajı yayımlanmadı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete