Deniz Feneri'ni de sıfırladılar!

Zekeriya Karaman ve Zahid Akman'ın aralarında bulunduğu sanıklara beraat çıktı.
Almanya’nın “Yüzyılın yolsuzluğu” olarak nitelendirdiği Deniz Feneri davasının Türkiye ayağında bugün karar çıktı. Zekeriya Karaman ve Zahid Akman’ın aralarında bulunduğu sanıklara beraat çıktı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Zahid Akman ve Zekeriya Karaman'ın da aralarında bulunduğu 20 şüpheli hakkında hazırladığı iddianamede, "özel belgede sahtecilik", "kamu görevlisinin sahtecilik suçuna iştiraki" ve "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlamaları yöneltilmiş, 25 şüpheli hakkında ise "ek takipsizlik kararı" verilmişti. İddianameyi kabul eden Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, dosyayı esastan değerlendirmeye almıştı. Suçlama konusu eylemlere ilişkin yargılama yerinin İstanbul olduğuna kanaat getiren mahkeme, "yetkisizlik" kararı ile dava dosyasının görevli ve yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine hükmetmişti.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "yetkisizlik" kararını yerinde gören İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi davanın kendi mahkemelerinde görülmesini karara bağlamıştı.

Kaynak: Asuman Aranca / Sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Deniz Feneri'ni de sıfırladılar!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete