Madenler başka hayatlara da mezar olabilir

Soma'nın yıl dönümünden iki gün sonra 301 madenciye mezar olan madenin yakınındaki İmbat madeninde yangın çıktı. Oradaki son durumu CHP'li Özgür Özel'e sorduk.
Ayşegül KASAP| ÖZEL HABER

Seçim arifesinde kaybettikleri oyları geri kazanabilmek için her yolu ‘mübah’ gören AKP, Soma’nın yıl dönümünde gündeme gelmesini de istemedi.

Yıl dönümünden 2 gün sonra, yani bugün 301 kişiye mezar olan Eynez Madeni'nin yakınındaki  İmdat madeninde yanın çıktı.

Soma’nın gündeme gelmesinden korkan AKP, 13 Mayıs 2014’ten bu yana iyileştirme yapmak yerine sansüre başvurarak, aslında yurttaşı değil sadece oyları düşündüğünü bir kez daha gözler önüne serdi.

Orada nelerin olup bittiğini öğrenmek için bölgeye hâkim olan CHP milletvekili Özgür Özel’i aradık ve son durumu sorduk.

‘Hiçbir madenin 301 kişinin hayatını kaybettiği madenden daha güvenli olmadığının’ altını çizen Özgür Özel  Karşı Gazete’ye şu açıklamaları yaptı:

Soma’da Eynez madenine yakın İmbat madeninde yangın çıktığı haberini ajanslar geçti. Bu konuda bilginiz var mı?

Yangının madenin dışında çıktığını söylüyorlar. Atölyeler kısmında… Çevreden çok sayıda itfaiye istemişler. Can kaybı yok deniliyor. Şu an başka da bir bilgi yok…

Soma’da yaşanan katliamın ardından en azından etrafındaki madenler bir ders almadı mı? Bir düzenlemeye gidilmedi mi?

Yok hayır. Şu anda oradaki kazada durum nedir onu bilmiyoruz. Ne durumdadır bilgi almaya çalışıyoruz ama ben her zaman söylüyorum, o konuda ne meclis ne ilgili bakanlıklar üzerine düşeni yapmadı.  Soma araştırma komisyonu rapor yayınladı.

Rapor, orada madenlerin daha güvenli hale gelmesi için nelerin yapılması gerektiğini söylüyordu ama bunları kimse dinlemedi. Kimse bunlarla ilgili bir şey yapmadı. Madenlerin daha güvenilir hale gelmesi için bu konuyla ilgili mücadele verildi.

ŞU AN HİÇ BİR MADEN 301 KİŞİNİN YAŞAMINI KAYBETTİĞİ MADENDEN DAHA GÜVENİLİR DEĞİL

Ama şu an hiçbir maden geçen sene 13 Mayıs günü, 301 kişinin hayatını kaybettiği madenden daha güvenli değil.

Bu konuda, bu meselenin hızlı bir şekilde ele alınıp, olağan üstü durum yönetimiyle madenler de iş güvenliğinin sağlanmasına ihtiyaç var. Ama maalesef şu anda madenler de öyle bir güvenlik sağlamak bir yana, tam tersi hala daha aynı yaklaşımla, aynı madencilik anlayışıyla çalışmaya devam ediliyor. 

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Madenler başka hayatlara da mezar olabilir" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete