AKP'li Antalya Belediyesi'nde "Çin İşkencesi!"

15 metrekare odada, 30 kişi, herhangi bir iş verilmeden akşama kadar bekliyor... 9 sandalye var. Nöbetleşe oturuyorlar... Nedeni ise CHP'ye yakın, AKP'ye uzak olmaları...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Sabah 4’te kalkıyorlar. 5:30’da servise biniyorlar. İşe gitmek için yaklaşık 200 km. yol katediyorlar. Aralarında hamile ve bebekli kadınlar var. Süt izni  kağıt üzerinde kalmış... 

AKP'Lİ ANTALYA BELEDİYESİ'NE, "İNSAN HAKLARINI İHLAL EDİYORSUN!" KARARI

Geçen dönem CHP'li olan ancak son yerel seçimde AKP'ye geçen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ndeki korkunç mobbing belgelerine, Karşı Gazete ulaştı. CHP'ye yakın, Atatürkçü, muhalif ya da Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı TÜM YEREL SEN'e üye oldukları gerekçesiyle fişlenen ve 200 km. uzağa sürülen memurlar, her gün psikolojik şiddete maruz kalıyor.

"İNSAN HAKLARI SİSTEMATİK OLARAK İHLAL EDİLİYOR"

Yaşadıkları psikolojik şiddet nedeniyle sonunda  üyesi oldukları  Tüm Yerel Yönetim Çalışanları  Sendikası, Antalya Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu'na şikayette bulunuyor. Kurulan sunulan raporda "Büyükşehir Belediyesi'nin sistematik olarak insan haklarını ihlal ettiği" değerlendirmesi yapılıyor. Kurulun 20 Nisan 2015 tarihli kararında da AKP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın insan haklarını ihlal ettiği sonucuna varılıyor.

İŞTE O KARARDA YER ALAN TESPİTLER...

Her şey, seçimi AKP'li Menderes Türel'in kazanmasıyla başlıyor. Yaklaşık 9 aydır devam ediyor...

HER SABAH 04:00’DA KALKIYORLAR...

Sabah 4’te kalkıyorlar. 5:30’da kendi imkanları ile gittikleri belediyenin önünden, servise biniyorlar. İşe gitmek için yaklaşık 200 km. yolculuk ediyorlar. Aralarında hamile ve bebekli kadınlar var. Süt izni kullanması gereken kadın  memur saat 14:00’te minibüs ile evine dönmeye çalışıyor. Toplu taşım araçlarının ücretini kendisi veriyor ancak eve gitmesi akşam 18:00’i buluyor. Fazla mesai hakları ve harcırahları ödenmiyor.

SOSYAL MEDYA YAZIŞMALARI NEDENİYLE FİŞLENMİŞLER

Facebook, Twitter yazışmaları, üye oldukları sendika, konuşmaları, muhalif duruşları nedeniyle fişlenmişler.  Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden Akseki Koordinasyon Merkezi'ne sürülmüşler... Aralarında belediyenin genel sekreter yardımcısı, veterineri, mühendisi var... Ama kendilerine verilen herhangi bir iş yok.

30 KİŞİ, 9 SANDALYE... NÖBETLEŞE OTURUYORLAR...

15 metrekare odada, 30 kişi, bir iş verilmeden akşama kadar bekliyor... Toplam 9 sandalye var. Nöbetleşe oturuyorlar.

İşe gidip- gelmeleri için günde yaklaşık 7 saatleri yolda geçiyor. Akşam eve dönmeleri 20:30’u buluyor...  Bu süreçte belediyenin servis aracı kullanılarak günde yaklaşık 300 liralık yakıt tüketiliyor. Yani kamu, zarara da uğratılıyor.

FIKRA GİBİ GÖREVLENDİRME...

-Fen İşleri Daire Başkanlığı'nda Yol Trafik Şefi,  yol- şerit- yaya geçidi çizgileri konusunda
Avrupa'da seminerlere katılmış, karayolu güvenliği uzmanlığı eğitim almış. Ancak çalışamıyor. Çünkü sürgüne gönderildiği Akseki'de 1 m2 dahi asfalt yol yok. Yollar parke taşı döşeli.

-Sosyal Hizmet Uzmanı, hemşire, 8 aylık hamile. Sürgüne gönderildiği Akseki'deki Devlet Hastanesi'nde kadın doğum uzmanı yok.

-Çevre Mühendisi, 7,5 aylık bebeği var. Süt izni kullanmak  için her gün  saat 14:00’te işten çıkıyor. Servis yerine minibüs ile 20 TL. kendisi vererek Antalya'ya dönüyor.

- Peyzaj mimarı. Sürüldüğü Akseki'de, belediyeye ait tek bir park yok.

-İtfaiye eri- memur- uzman çavuşluktan geçmiş.  Yaşadıkları nedeniyle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde tedavi görmüş. Kullandığı ilaçların yan etkisi nedeniyle uyuyabiliyor.  Uyku veren ilaç kullanması nedeniyle  araç kullanması sakıncalı. Buna karşın itirazları dikkate alınmamış, şoför olarak atanmış.

- Veteriner. Ancak Akseki'de çalışabileceği  bir hayvanat bahçesi yok. Köylerdeki hayvanlar ise Tarım İlçe Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında. İş yapmadan, sürgün odasında mesai dolduruyor.

MENDERES TÜREL ALEYHİNE DAVA AÇILACAK...

Peki şimdi ne olacak? Karşı Gazete'nin ulaştığı Başkan  Hasan Kütük, Antalya Büyükşehir Belediyesi aleyhine dava açacaklarını açıkladı. TÜM-YEREL-SEN'in bağlı olduğu Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, bu hak ihlalinin takipçisi olacak...




Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP'li Antalya Belediyesi'nde "Çin İşkencesi!"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ