Hükümetten İhlas'a Seçim Rüşveti mi?

İhlas Grubu'na bağlı antrepolarda Mart 2013'ten sonra 5 ay içinde yaklaşık 60 kez iplik kaçakçılığı yapıldığı ama bununla ilgili gereken işlemlerin Bakanlıkça yapılmadığı ileri sürüldü.
ÖZEL HABER  KARŞI GAZETE

Kırmızı et kaçakçılığı ve zehirli ayakkabılarla ilgili şov yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin bakanlığının ise kamuyu zarara uğratan İhlas Grubu'na kesilen cezaları tebliğ etmediği ortaya çıktı.

ANTREPOLARI KAÇAKÇILIK YUVASINA DÖNDÜ

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’ne bağlı kaçakçılık ekiplerince, İstanbul’da başlatılan çalışmalarda İhlas Grubu antrepolarının kaçakçılık yuvası haline geldiği tespit edildi.

Belirlenen 60'a yakın kaçakçılık olayında, anti-damping vergisine tabi Çin menşeli eşyalar yerine, antrepoya daha önce getirilen vergisiz eşyaların gümrüğe sunulduğu anlaşıldı.

40 KİŞİYE GÖZALTI

4 ayda 17 milyon liralık iplik ithalatı yapan firmaya ait adres olayla hiç ilgisi bulunmayan bir apartmanın giriş katı çıktı. Gümrük Muhafaza ekipleri olayla ilgili 40 kişiyi gözaltına aldı.

6-20 YIL ARASINDA HAPİS CEZASI

Bakırköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce İhlas Genel Antrepoculuk Nakliyat Ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Genel Müdürü Ahmet Can, diğer antrepo çalışanları ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 15 sanık hakkında 6 ile 20 yıl arasında değişen miktarlarda hapis cezası istenildi.

KAÇAKÇILIĞA RAĞMEN ANTREPO MÜHÜRLENMEDİ

Fakat ilginç bir biçimde onlarca defa kaçakçılık yapıldığı tespit edilen antrepo kapatılmadı.

Soruşturma ile görevlendirilen Müfettişler Şükrü Keleş ve Fahri Paslı İhlas antrepolarının suç duyurusuna rağmen 5 ay boyunca kapatılmadığını fark ederek, gümrüğe yazı yazınca antrepolar kapatıldı. Müfettişler olayda gecikme gösteren kamu görevlileri hakkında soruşturma istedi fakat Bakanlık izin vermedi.

BAKAN'DAN SKANDAL TALİMAT İDDİASI

Savcılığa yapılan suç duyurusundan sonra vergisi ödenmeden ithal edilen tonlarca ipliğin gümrük vergileri ve cezalarının tahsil edilmesi gerekiyordu.

Bunun için Gümrükler Genel Müdürü Cenap Aşçı 29.04.2014 günlü 96903 sayılı yazıyla İstanbul Gümrük Bölge Müdürlüğüne “Vergi ve cezaları tahsil edin” talimatını gönderdi.

Ancak yazılı talimat gönderildikten kısa süre sonra Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Nevzat Er'i arayıp “Tahsilat yazısını tebliğ etme, geciktir” talimatını verdiği ileri sürüldü.

İHLAS'IN CEZASI TEBLİĞ EDİLEMİYOR

Bakanın verdiği öne sürülen “tebliği geciktirin” talimatı üzerine, daha önce kaçakçılık yaptığı kesinleşen antrepoyu 5 ay boyunca kapatmayan idare, bu kez de tahsilat yazısının üzerinden aylar geçmesine rağmen bir türlü cezayı İhlas Grubu'na tebliğ etmedi.

İhlas Grubu'nun Medyası bütünüyle AKP yanlısı yaptığı yayınlarla biliniyor.

Hükümet'in seçime az bir süre kala grubun desteğini kaybetmek istemediği için yasaları uygulamadığı iddia ediliyor.

ÖZEL HABER / KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Hükümetten İhlas'a Seçim Rüşveti mi?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete