İslamcı örgütler okullara doluştu

Milli Eğitim’in ‘Okullar Hayat Olsun’ kampanyası yaz tatiliyle birlikte hayata geçirildi. İstanbul Kartal’daki okullarda Kuran kursları başladı, kız öğrencilere ebru, erkeklere ise spor kursları açıldı
Okullarda 2014-2015 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 3 aylık yaz tatili başladı. Tatil başlar başlamaz Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi devreye girdi. Milli Eğitim bürokratları kampanya kapsamında okulları İslamcı derneklere açmaya başladı.

AKINCILAR VE MTTB DE VAR

İslamcı derneklerden İnsan ve Medeniyet Hareketi içinde yer alan Anadolu İrşad Gençlik örgütü, 1. ve 8. sınıf arasındaki öğrenciler için ‘yaz etkinlikleri’ hazırladı.

Öğretmen Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okulu’nda başlayan yaz etkinlikleri kapsamında kız ve erkek öğrenciler ayrıldı. Kız öğrenciler için ebru kursu açılırken, erkekler için spor etkinlikleri kursları açıldı. Ayrıca yaz etkinlikleri içinde Kuran eğitimi, temel dini bilgilere de yer verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın camilerde başlattığı Kuran kursları, okullarda da artık islami örgütler aracılığıyla açılıyor.

Anadolu İrşad Derneği’nin içinde yer aldığı ‘İnsan ve Medeniyet Hareketi’ ise 70’li yıllarda MTTB ve Akıncılar geleneğinden gelenlerden oluşuyor.

‘BİLİMİN TARAFINDAYIZ'

Eğitim Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Mehmet Aydoğan 4+4+4 uygulamasının ardından okulların imam hatibe çevrilmesi çabalarına dikkat çekti. Aydoğan, “Bütün okulların imam hatipleşmesi içim adım atıldı. ‘Okullar Hayat Bulsun’ kampanyası adı altında okul binaları islamcı örgütlere veriliyor.

Cihatçı, islamcı örgütler Milli Eğitim’in okullarında cirit atıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Çünkü biz eğitimciler cinsiyetçi ayrımcılığın karşısında duran bilimin, aklın ve eleştirel düşüncenin önünü açan bir eğitimin tarafındayız” diye konuştu.

Kaynak: BirGün / Sebay Mansuroğlu

    :

    :

    :

    :

    "İslamcı örgütler okullara doluştu" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete