CHP'li Faik Tunay'dan çarpıcı açıklamalar

CHP'li Faik Tunay'dan çarpıcı açıklamalar: "Arınç'a haksızlık ediliyor, ANAP böyle çöktü, sonradan gelenler Erdoğan'ın etrafını sardı"
CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay eski Anavatan Partili olarak çöküş sürecinde yaşadıklarını anlattı. Tunay, "Anavatan Partisi'nin son zamanlarında da böyle bir kibir vardı" diye konuştu.

Geride bıraktığımız 7 Haziran seçimlerinden sonra AKP içinde oy düşüşü nedeniyle tartışmalar başladı. CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay KRT Haber Koordinatörü Çağlar Cilara'nın programına katıldı ve AKP'nin geleceği ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Tunay eski Anap'lı siyasetçi olarak yok olan partisinin çöküş sürecini anlattı. Tunay, "Yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkmıştı, biz hep başkalarını suçladık, bizim üzerimize oyunlar oynanıyor dedik, hatalarımızı görmedik" şeklinde konuştu. İşte Tunay'ın ANAP'ın çöküş sürecini özetlediği ve AKP ile kıyasladığı o açıklamaları:


"HATALARIMIZI GÖREMEDİK MİLLETTEN KOPMAYA BAŞLADIK"

"Ben ANAP'ın çöküş dönemine tanıklık ettim. Anavatan Partisi'nin son zamanlarında da böyle bir kibir, böyle bir gurur vardı. Yani, biz ne yaparsak yapalım Özal'ın mirasına sahibiz, bu miras hiçbir zaman tükenmez, biz 83'de kurulduk, 91'e kadar 8 yıl bu ülkeye çağ atlattık, inanılmaz reformlar yaptık, 91'den 2001'e kadar hep koalisyon ortağı olduk, bu düzen böyle devam eder diye düşünmeye başlandı.

Bu düşünce başlayınca özeleştiri kültürü yok oldu, hatalarımızı göremez olduk, milletten kopmaya başladık. O zamanda yolsuzluk iddiaları ayyuka çıkmıştı, biz hep başkalarını suçladık, bizim üzerimize oyunlar oynanıyor dedik, şu dedik bu dedik, 2001 seçimlerinde milletten bir tokat yedik bir daha ayağa kalkamadık."

Faik Tunay Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a ve kurucu kadrolara partisinin haksızlık ettiğini, sonradan gelen insanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafını sardığını belirtti ve şöyle konuştu:


"SONRADAN GELENLER ERDOĞAN'IN ETRAFINI SARDI KÖŞE BAŞLARINI KAPTILAR"


"Bülent Arınç denilen bir siyasi kişilik var, faktör var, rahmetli Erbakan'ın en yakınlarından bir tanesi. Fazilet Partisi zamanında Abdullah Gül'ün aday olduğu kongrede tarihi bir konuşma yaptı ve o konuşma sayesinde ibre Erdoğan, Gül ve yenilikçilere doğru döndü. Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi trenine en son binen bir belediye başkanı twitter hesabından Arınç'a, sen paralelcisin, defol git, seni istemiyoruz deyip hem de aile konularına giriyor. Yiğit Bulut örneği var, 2007 yılında Yiğit Bulut'un yazdığı yazıları çıkarın bakın Tayyip Erdoğan'ı Hitler'e benzetiyor. Sen 2007 yılında bu adamı Hitler'e benzetiyorsun, 2015 yılında ise Beştepe'ye gelirlerseler silahlarım ve sayısız mermim var hepsini sonuna kadar kullanırım Recep Tayyip Erdoğan'ı savunurum diyorsun. Recep Tayyip Erdoğan'ı savunmak sana mı kaldı, sen fedaisi misin Erdoğan'ın. Tayyip Erdoğan'ın etrafını böyle dışarıdan gelen insanlar sardılar, asıl kadrolara haksızlık yapıyorlar. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucu kadrosundan birçok insan bugün küs ve dargın. Dışarıdan gelen insanlar hepsi o köşe başlarını kapmış, Tayyip Bey'de herhalde biraz eleştiriye kapattı kendini, sadece siz doğrusunuz, siz en iyisiniz diyenleri dinliyor, onları dinlediği için sonuç ortada."



Programın bir diğer konuğu ise Ak Parti'nin kurucu kadrosunun içinde olan gazeteci Kader Gür'dü. Gür partisini sert sözlerle eleştirerek sonradan gelen insanların partiye emek veren insanlara hesap sorduğunu belirtti ve şöyle konuştu:


"ARTIK AK PARTİ MİLLETE GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM GÖZÜYLE BAKIYOR"


"Artık biz millete göbeğini kaşıyan adam gözüyle bakmaya başladık. Sonradan Ak Parti'ye monte olan insanlar var. Bu adamlar, Ak Parti kültürünü bilmeyen insanlardır. Bunlar yönetici yapıldı. 10 senedir Ak Parti'nin kahrını çeken, sıkıntısını çeken, 28 Şubat sürecini yaşayan insanlar bu sonradan atanan insanlara sorgulattırıldı. Adam meclis üyesi olacak, Ak Parti'nin kurucusudur, emek vermiştir, hizmet etmiştir, kahrını çekmiştir, siz o insanı Ak Parti'ye sonradan monte olmuş insanın önüne götürüyorsunuz ve o adam onu 'neden meclis üyesi olmak istiyorsun' diyerek sorguya çekiyor, bunlar rencide edici. Sonradan monte olan kesim eleştiri yapan herkesi dışladı. Ak Parti derhal bu havadan çıkmalı."

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Faik Tunay'dan çarpıcı açıklamalar" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete