İşte Vali ile gazeteciler arasında gerginliğe neden olan soru

Sınıra gelerek incelemelerde bulunan Urfa Valisi İzzettin Küçük ile sınıra geçişleri izlemek için giden gazeteciler arasında ''soru'' gerginliği yaşandı. 4 gazeteci gözaltına alındı. Kimlik tespitinden sonra serbest bırakıldı.
Suriye'nin kuzeyindeki Tel Abyad'dan 20 bini aşkın Suriyelinin geçiş yaptığı Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sığınmacı geçişini izleyen Cumhuriyet gazetesinden Pınar Öğünç, Evrensel muhabiri Hasan Akbaş ve Die Welt'ten Özlem Topçu ile Deniz Yücel gözaltına alındı.

CNN Türk'ün edindiği bilgiye göre, sınıra gelerek incelemede bulunan Urfa Valisi, sığınmacıların YPG'den kaçtığını söyledi. Gazeteciler bunun üzerine, kaçanların böyle söylemediklerini dile getirdi. 


Emniyet güçleri, bunun üzerine gazetecilerin kimliklerini görmek istedi. Kimliklerini göstermek istemeyen gazetecilerle polis arasında gerginlik yaşandı. Gazeteciler karakola götürüldü, evrakların ve kimliklerin görülmesinden sonra gazeteciler serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan gazeteci Pınar Öğünç, olayın ardından "Gözaltı değil, kimlik tespitiymiş!! Soru sorduğumuz için..." diyerek twit paylaştı. 



Kaynak: CnnTürk

    :

    :

    :

    :

    " İşte Vali ile gazeteciler arasında gerginliğe neden olan soru " hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete