Sami Selçuk: Bilgin Başaran derhal istifa etmeli!

​Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, HSYK Genel Sekreteri Bilgin Başaran'ın siyasi içerikli açıklamalarına tepki gösterdi.
Yargıtay Onursal Başkanı Sami Selçuk, Başaran'a çarpıcı bir çağrıda bulundu:

“Açıklamayı yeni öğrendim ve hayretle karşıladım. Böyle bir arkadaşın Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda bulunmasından dolayı gerçekten çok üzüntü duydum. Bunu doğru bulmuyorum. 

AHMET'İN MEHMMET'İN İSTEĞİ İLE KARAR VERİLMEZ

Böyle bir açıklama yapmış bir arkadaşın derhal oradan ayrılmasını tavsiye ederim. Bu düpedüz tehdittir. Bundan başka bir yorumu yok bunun. Yani onu serbest bırakırsanız biz de şöyle yaparız böyle yaparız.

Ne demek bu! Yargıç kararını özgür bir biçimde verecektir. Kanıtlara göre verecektir. Ahmet'in Mehmet'in isteğiyle değil. Bu arkadaş yargıçlıktan gelmedir herhalde. Bunu bilmesi gerekir. Herkesten önce bilmesi gerekir ve bu konuda duyarlı olması gerekir. 

HUKUK DEVLETİNDE BU OLMAZ

Ben bunu şaşkınlık ve üzüntüyle karşılıyorum. Orada bulunmasını da tasvip etmiyorum. Hukuk devletinde bu olmaz. Bunun gereğini onun arkadaşlarının yapması gerekir. Diyecekler ki, ayrıl. Bu kadar basit. Bunu onlar demezlerse onlar sorumludur. Suça katılmış olurlar. Bu bir suçtur, 288. maddeyi okursanız görürsünüz.”

    :

    :

    :

    :

    "Sami Selçuk: Bilgin Başaran derhal istifa etmeli!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete