AKP, Dink cinayetindeki rolünü itiraf etti!

AKP Dink cinayetini Cemaat'e itelerken eteğindeki taşları döktü: Olay yerinde iki istihbarat elemanı vardı
AKP-Cemaat iktidar bloğu çatlayınca Hrant Dink cinayetinde saklanan deliller de ortalığa saçılmaya başlandı. Tepeden tırnağa organize işlenen Dink cinayetini Cemaat'e itelemeye çalışan AKP, bu zamana dek gizlediği yeni bir delili ifşa ederek yine aklanmaya çalıştı. İktidarın sesi Star, cinayet günü olay yerinde iki jandarma istihbarat görevlisi olduğunu 8 yıl sonra itiraf etti.

HERKESİN BİLDİĞİNİ 'YENİ' GİBİ SUNDULAR

"Dink cinayetinin kayıtlarını paralel gizlemiş" başlığıyla sunulan haberde, "Hrant Dink cinayeti soruşturmasında o günden bu zamana kadar olay yerinde iki kişinin daha olduğu iddiası vardı. Söz konusu iddia o dönem soruşturmayı yürüten savcılar Fikret Seçen ve Selim Berna Altay tarafından mercek altına alınmadı. Davayı yürüten eski özel yetkili mahkeme olay yeri kamera kayıtlarına dair defalarca araştırma talep etmişse de bir sonuca ulaşılamadı. AGOS’un çevresindeki Akbank ve Saray Kumaşçılık’a ait kamera kayıtları TÜBİTAK ve Adli Tıp tarafından incelendi. Ancak görüntülerde yer alan iki kişinin kimler olduğuna dair net bir bulguya rastlanılamadı. Flu olduğu ifade edilen görüntülerdeki sır iki kişinin kim olduğu ise sonradan tespit edildi" denildi.

Ancak Dink ailesi avukatlarının yıllar süren davada birçok kez dile getirdiği ve herkesin bildiği bu bilgiler, iktidar bloğu çatlayana dek AKP'li medyada yer bulmamıştı.

ALİ FUAT YILMAZER'İ YENİ KEŞFETTİLER

Haberin devamında, "Asıl şok bunun ardından yaşandı" denilerek olayın failinin Ali Fuat Yılmazer olduğuna dikkat çekildi. Yine "yeni" bilgi gibi sunulan detayda, görevlilerin olay yerinde olduğunu gösteren kamera kayıtlarının Ali Fuat Yılmazer'in talimatıyla saklandığı ifade edildi. Böylece cemaatçilere karşı yürütülen operasyonda tutuklanan Ali Fuat Yılmazer'in Dink cinayeti faillerinden "biri" olduğu da AKP'lilerce 8 yıl sonra dillendirilmeye başlandı. 

AKP'nin cinayetteki sorumluluğunu gizlemeyi amaçlayan haberde, bu zamana dek gizlenen ancak herkesin bildiği delil de ifşa edilmiş oldu. Haberde, "17 Aralık yargı darbesi teşebbüsünün ardından emniyette yapılan değişikliklerle beraber yeni gelen ekipler, titiz bir çalışmayla son 10 yılın tüm kayıtlarını mercek altına aldı. Dink’in öldürüldüğü gün olay yerinde elde edilen görüntülerin o tarihlerde arşive kaldırılıp üzerine de farklı bir yazı not düşülerek saklandığı görüldü. Söz konusu görüntüleri açan ekipler, katil zanlısı Ogün Samast’ı takip eden iki kişi olduğunu saptadı. Savcıya ifade veren istihbaratçılar, 'bizim işimiz müdahale değil, sadece izlemek. Biz işimizi yaptık' şeklinde ifade verdi" itirafı yapıldı.

AKP SUÇ ORTAKLARINI TUTUKLUYOR

Bilindiği üzere cemaate karşı yürütülen operasyonda elini güçlendirmek isteyen AKP, Dink cinayetindeki ortaklığını hasır altı etmek amacıyla suç ortaklarını "cinayet faili" suçlamasıyla bir bir tutuklamaya başlamıştı. Eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Trabzon Emniyeti istihbarat görevlileri Özkan Mumcu, Muhittin Zenit ve Ercan Demir, cinayetten yıllar sonra tutuklandı. 

Kaynak: haber.sol.org.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP, Dink cinayetindeki rolünü itiraf etti!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete