close

​Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda korsan atama

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda kadrolaşma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Koalisyon veya azınlık hükümeti kurulmadan önce ilçe müdürlüğü, gençlik merkezi müdürlüğü ve yurt müdürlüğü gibi kadrolar için 200 kişilik atama için düğmeye basıldığı ileri sürüldü. Seçim çalışmalarında yer almış, ak trollük yapmış AKP hükümetine destek veren kadroların atamalarına hız verildiği iddia edildi.

YANDAŞLAR KAZAN KALDIRDI

AKP, seçimden hemen önce nisan ayında çıkardığı torba yasayla Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda Genel Müdür yardımcısından itibaren alta doğru bütün idari kadroları boşa çıkararak bu personeli “Araştırmacı” yapmıştı.

Görevinden bu şekilde ayrılmak zorunda kalan yandaş bürokratlar adeta kazan kaldırdı. Seçimden üç ay önce görevden alındıkları halde bu sürede yeniden atanmadıkları için zaten diken üstünde olan yandaş bürokratlar AKP tek başına iktidar olamayınca büyük bir korkuya kapıldı.

Bürokratlar kendilerini görevden alan Bakan Akif Çağatay Kılıç’a ve müsteşara baskıyı artırdı. Bürokratların baskısı sonunda meyvesini verdi.

Koalisyon veya azınlık hükümeti kurulmadan önce malum atamalar için yapılan çalışmaların tamamlandığı iddia edildi. Meclis’e gönderilen fezlekede, TÜRGEV’e ‘kupon arazileri’ toplamakla görevli olduğu öne sürülen Sinan Aksu’nun 7 Haziran seçimlerinden yalnızca üç gün önce Kredi Yurtlar Kurumu’na Genel Müdür atandığı ortaya çıkmıştı.

KYK’ya yapılan kritik atamalar bununla da bitmedi. Seçimden bir gün önce ve seçim günü kuruma üç Genel Müdür yardımcısı atandı. İktidarı kaybedebileceği korkusuyla acele ettiği anlaşılan AKP’nin yine seçimde hemen önce hiçbir duyuru yapmadan yurt müdürlüğü için mülakat yaptığı ve onlarca yandaşı yurt müdürü olarak atadığı öğrenilmişti.

Sümeyra Tansel/Taraf Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "​Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda korsan atama" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete