Kamp Armen halen iade edilmedi

Anadolu’daki yoksul ve yetim Ermeni çocukların eğitim gördüğü Kamp Armen’in mülk sahibi, bağışlayacağını açıklamasına rağmen devir hala gerçekleşmedi.
KAMP ARMEN İADE EDİLMEDİ

‘Kamp Armen Dayanışması’ ve ‘Nor Zartonk İnisiyatifi’ üyeleri, Tuzla’da bulunan Kamp Armen’in yıkılmaması ve tapunun iade edilmesi için başlatılan eylemde geride kalan 45 günlük süreci ve gelinen son noktayı değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenledi.

‘Oyalamaya son! Kamp Armen Ermeni halkına iade edilsin’ pankartının asıldığı toplantıda basın açıklamasını okuyan Diren Cevahir Şen, şunları söyledi: 

“Tam 45 gündür, devlet tarafından planlı bir şekilde el konularak çürümeye bırakılan ve direnişle birlikte tekrar canlandırdığımız Kamp Armen için nöbetteyiz.

Kamp Armen’in tapu sorununun çözülmesi için yürütülen müzakere süreci şeffaf bir şekilde yürütülmemiş, hiçbir resmi dayanağı olmayan bilgilerle kamuoyu, basında yer bulan yanlı haberlerle, verilen demeçlerle yanlış yönlendirilmiştir. Tekrar beyan ediyoruz: Kamp Armen Ermeni halkına iade edilmemiştir.”

DAVUTOĞLU'NA ÜÇ SORU

Şen, tapu devri sorununun çözümü için talimat verdiği ifade edilen Başbakan Ahmet Davutoğlu’na şu soruları yöneltti: 

“Kampın asıl sahibi olan Gedikpaşa Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı’na tapu devri ısrarla neden gerçekleştirilmemektedir?

Türkiye Cumhuriyeti devletinin el koyduğu bu kampın tapu devri daha ne kadar geciktirilecektir?

Devletçe el konulan Kamp Armen, neden Davutoğlu’nun partisi tarafından seçim malzemesine dönüştürülmüştür?”

ŞEFFAF YÜRÜTÜLMEYEN BİR MÜZAKERE SÜRECİ VAR

Şen ayrıca , 26 Haziran Cuma günü saat 19.30’da Tünel’den Galatasaray Meydanı’na bir “Kamp Armen” için dayanışma yürüyüşü düzenleyeceklerini duyurdu.

Kamp Armen Dayanışması üyesi Burak Özgüner, “Israrla iade edilmediğini görüyoruz. 45 günden beri direnişimiz devam ediyor. Çeşitli beyanlar var. Şeffaf yürütülmeyen bir müzakere süreci var. Orada sadece Ermeni halkı yok. Ermeni halkının dostları da var” diye konuştu.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Kamp Armen halen iade edilmedi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete