Üçüncü köprü şantiyesinde gerginlik

Kuzey Ormanları Savunması, 8. İdare Mahkemesi'nin 3. Köprü ile ilgili verdiği plan iptal kararını şantiye sahasına giderek tebliğ etti. Mahkeme kararını şantiye sorumlusunun yüzüne okumak isteyen eylemcilerin karşına yetkili değil, TOMA çıktı.
Kuzey Ormanları Savunması(KOS), Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubelerinin açtığı ortak davada 8. İdare Mahkemesi'nin verdiği plan iptal kararını 3. Köprü şantiyesine giderek tebliğ etti.

3. Köprü’nün Avrupa yakasındaki ayaklarının yükseldiği Garipçe'de bir araya gelen çevrecilere, CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Eren Erdem ile HDP Milletvekili Beyza Üstün de destek verdi. Şantiye arazisine ‘3. Köprü Cinayettir’ sloganları eşliğinde yürüyen eylemcilere, bisikletli eylemciler de katıldı.

KOS: KUZEY ORMANLARIMIZ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Kuzey ormanlarının ‘kırmızı çizgileri’ olduğunu belirten Kuzey Ormanları Savunması üyeleri, 3. Köprü şantiyesi önünde basın açıklaması yaptı. ,

Açıklamada “Bizler yerel yönetimden merkezi idarelerine, kolluk güçlerinden yargısına tüm yetkilileri uyarıyoruz. Projenin durdurulmadığı her gün suç işliyorsunuz.

Mahkeme kararını uygulayın. Proje ruhsatını iptal edin. İnşaatı durdururunö ifadelerine yer verildi. Basın açıklaması sırasında söz alan HDP İstanbul milletvekili Beyza Üstün, “Karadeniz yayla yolları, Akdeniz’de mavi yollar, 3. Köprü kendi rantları ve sermayeleri arasındaki bağlantı yollarıdır.

Biz bunların durması için parti olarak mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunu için meclise gidiyoruz, sorumluluğumuz çok büyükö diye konuştu. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ise “Yürütmeyi durdurma kararına rağmen aşağıda çalışan iş makinaları kanunsuz bir iş yapmaktadır. Bu hukuksuzluğa karşı ivedilikle gereğinin yapılması gerekmektedirö dedi.

YETKİLİ DEĞİL TOMA ÇIKTI

Basın açıklaması sırasında özel güvenlik ekipleri ve jandarma şantiye çevresinde önlem aldı. Açıklamasının ardından, İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararını 3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu inşaatını yürüten IC İÇTAŞ ASTALDI konsorsiyumu yetkilisine tebliğ etmek isteyen eylemciler önce özel güvenlik ekipleri tarafından durduruldu. Milletvekilleri ve eylemcilerin kararı şantiyenin teknik sorumlusuna tebliğ etmek istemesi üzerine, olay yerine TOMA ve jandarma çevik kuvvet ekipleri nakledildi.

Yetkilinin beklendiği sırada özel güvenlik ekipleri ile eylemciler arasında arbede yaşandı. Kısa bir bekleyişten sonra personel müdürü Özgür Kaya geldi ve mahkeme kararı yüzüne okundu. Mahkeme kararının basılı olduğu döviz yetkiliye teslim edildi. Grup daha sonra olaysız şekilde şantiye alanından ayrıldı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Üçüncü köprü şantiyesinde gerginlik" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete