Erdoğan'ın talimatı ile rant

Gebze Bilişim Vadisi, rant vadisi oldu. İnşaat emsali 10 kat yükseltildi, kimliksiz binalar tasarlandı. 30 milyon dolar harcanan ödüllü yapılar kullanılmadan yıkılıyor.
KARŞI GAZETE | ANKARA

GEBZE BİLİŞİM VADİSİ’NDE 30 MİLYON DOLARLIK MİMARİ SOYKIRIM

2012 yılında Avrupa'nın En İyi Kamu Hizmet Tesisi seçilen, genel yerleşim planı ve 5 binası tasarlanan, 2 binası inşa edilerek hizmete verilen, 3 binasının yapımına başlanan  Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Muallimköy Yerleşkesi,  Bilişim Vadisi'ne dönüştürülüyor.

Yaklaşık 12 yıl önce  Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE), Çayırova'daki eski yerine dönmüş ve 50 Milyon Dolar harcanan yerleşke kendi haline terk edilmişti. GYTE’nin adı GTU Gebze Teknik Üniversitesi olarak değiştirildi. Ancak daha önce yapılan binalar daha kullanılmadan yok ediliyor.

MHP İstanbul Milletvekili Lütfü Türkkan, bu israfı  kamuoyunun gündemine getirdi.

"Bu binalara daha önce yaklaşık 30 milyon dolar harcandı. Proje birçok ödül ve övgü aldı." diyen Türkkan, şu açıklamayı yaptı:

"ERDOĞAN TALİMAT VERDİ, YOĞUNLUK 10 KAT ARTIRILDI"

"Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan buranın, San Fransisco’nun güneyindeki Silikon Vadisinden esinlenilerek Türkiye'nin Bilişim Vadisi yapılmasını emretti. Yeni hazırlanan projelerde yoğunluk 10 kat artırıldı ve kimliksiz bir beton mimarisi ortaya kondu.

30 MİLYON DOLAR ÇÖPE GİDECEK!

Proje bu şekilde sürdürülürse 30 milyon dolar harcanan mimari yapıtlar daha kullanılamadan yıkılacak. Bu projeye 10 yıl emek ve çok para harcandı. Mevcut yapılar yeni proje ile entegre edilebilirdi.

'MİMARİ SOYKIRIM SUÇU İŞLENİYOR"

Aslında alan çok büyük, 3 Milyon m2 lik sahada gelip mevcut 3 binanın üstüne çökmek tam bir mimari soykırımdır. Kamu yararının tam tersine hareket edilmektedir. Orijinal Master Plan yok sayılarak hazırlanan ve TC Bilişim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onanan yeni imar planı çağdaş şehircilik ilke ve prensipleri dikkate alınmamış, kamu yararı gözetilmemiştir."

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın talimatı ile rant" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete