TOKİ'ye kırmızı etiket vurdular

Bursa'daki silüet tartışmalarına konu olan Doğanbey TOKİ konutlarında 11 bin kişiyi taşıyan 60 asansörden 30'una ölüm riski taşıdığı için kırmızı etiket vuruldu.
Yaklaşık 11 bin kişinin yaşadığı Doğanbey TOKİ konutlarındaki vatandaşların çilesi bir türlü bitmedi. 2007 yılında başlayan projede evler 18 ayda teslim edilmesi gerekirken 70 ayı geçmiş ve yüzlerce insan mağdur olmuştu.

HALA ÇALIŞIYOR

Bin 500 kişi hak ihaleli gerekçesiyle dava açmıştı. Vatandaşların aleyhinde sonuçlanan davalar temyize giderken konutlardaki sorunlar ise giderek büyüyor. TSE mühendisleri konutlardaki asansörleri denetledi ve 60 asansörden 30'ununda ölüm tehlikesi olduğunu raporlaştırdı.

 Konutlardaki asansörlerden dolayı yönetimi yüzlerce kez şikayet ettiklerini belirten Aslan yaşananlarla ilgili şunları anlatıyor:

"21 binada 60'a yakın asansör bulunuyor. Ve bu asansörlerden 30'u ölüm tehlikesi içeriyor. Bu skandalın ortaya çıkmasıyla TSE asansörlerin düzeltilmesi için yönetime bir baskı yaptı ama hala kırmızı etiketli asansörler çalıştırılıyor. İşin kötüsü sorduğumuzda tamir edildi deniyor ama herhangi bir işlem yapılmadığını biz biliyoruz. Gelen bir yönetici burada duramıyor. Bıktım diyerek kaçıyor. 2 yıl içinde 5 yönetici değişti.

DOĞALGAZ SIZINTISI DA VAR

Geçtiğimiz ay gelen yüksek doğal gaz faturalarından dolayı site sakinlerinin şikayetçi olması bir başka skandalın boyutunu da gözler önüne serdi.

2 bin 400 konutun bulunduğu Doğanbey'de C3 blokunda doğalgaz kaçağı olduğu ortaya çıktı. Site yöneticisi ise gaz kaçağıyla ilgili topu doğalgaz firmasına attı.

Kaynak: Bugün / Cihan Acar

    :

    :

    :

    :

    "TOKİ'ye kırmızı etiket vurdular" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete