Bu minikler yuva arıyor

​Karşıyaka Belediyesi’nin hayvan sahiplendirme çalışmaları, evlerini can dostlara açmak isteyen hayvanseverler için pet shoplara alternatif oldu.
Ev ve süs hayvanı satış yerlerine gitmek yerine belediyenin bakımevinde kalan hayvanları tercih eden Karşıyakalılar, geçen yıl toplam 350 kedi ve köpeği sahiplendi. Bu yıl da 100’e yakın can dostu sıcak yuvalarına kavuşturan belediye ekipleri; sağlık kontrolleri ve aşıları yapılan hayvanları, hiçbir ücret talep etmeden yeni ailelerine teslim etti.

HAYVAN SEVERLERİN ODAĞI OLDU

Annelerini trafik kazasında kaybeden ve Taypark Ailesi’nin yeni fertleri olan 5 minik kedi yavrusu da hayvan severlerin ilgi odağı oldu. Sıcak yuva hasretiyle yeni sahiplerini bekleyen yavru kedilerin aşı ve tedavilerini yapan veterinerlik ekipleri, hafta boyunca Taypark içinde kurulacak sahiplendirme stantları ile koruyucu hayvan severleri bekleyecek.



VATANDAŞLARIMIZ BİRER DOST EDİNEBİLİRLER

Can dostların sıcak bir yuvaya kavuşturulması için özveriyle çalıştıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Vatandaşlarımız, ev ve süs hayvanı satış yerlerine gitmek yerine belediyenin bakımevinde kalan hayvanları tercih etmeliler. Sağlık taramasından geçirilmiş ve sıcak bir yuvaya ihtiyacı olan kedilerimizi vatandaşlarımız sahiplenerek birer dost edinebilirler. Tüm hayvan severleri belediyemizin bakım evlerine davet ediyorum" dedi.

Kaynak: Hürriyet

    :

    :

    :

    :

    "Bu minikler yuva arıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER ÇEVRE HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete