Oy hırsızlığının gerekçesi: Toplamda tahrifat yok

Yerel seçimde İstanbul Kâğıthane’de binlerce oyun AKP’ye aktarılmasıyla ilgili sandık başkanına verilen 4 yıl 2 aylık cezanın gerekçesi açıklandı.
İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi gerekçesinde, birleştirme tutanaklarının imzalanıp İlçe Seçim Kurulu’na teslim edildikten sonra tutanaklarda herhangi bir tahrifatın yapılmadığını belirtti.

TOPLAMDA OYNAMA YOK

Tahrifatlı tutanakta sadece rakamlar üzerinde oynamanın olduğu, toplam oy sayısı üzerinde bir tahrifatın olmadığı belirtilen gerekçede, “Sanık savunmasına itibar edebilmek için en azından toplamlarda da oynamanın yapılmış olması gerektiği, oysa toplamlarda bir oynamanın olmadığı, bu haliyle tutanağın sanık tarafından imzalanıp teslim edildiği, teslim edildikten sonra da herhangi bir oynama ya da düzeltmenin yapılmadığı” ifadelerine yer verdi.

ASLİYE CEZA MAHKEMELERİ BAKMAKLA GÖREVLİ

Gerekçede, seçim günü yapılan itiraz sonucu tahrifatın ortaya çıktığı ve ilçe seçim kurulunca doğru tutanağın doldurularak işleme konduğu belirtildi.

Gerekçede, oy hırsızlığı davalarında sanıklara istenilen ceza miktarının üst sınırının dikkate alınması gerektiği belirtilerek, dosyalara “Asliye Ceza” Mahkemelerinin bakmakla görevli olduğu belirtildi.

Kaynak: Aysun Yazıcı | Taraf

    :

    :

    :

    :

    "Oy hırsızlığının gerekçesi: Toplamda tahrifat yok" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete