Yunanistan Maliye Bakanı'ndan ilginç görüntü!

Maliye Bakanı Yannis Varufakis'in toplantıyı yerde oturarak izledi.
Yunanistan'da koalisyon hükümetinin büyük ortağı Syriza, parlamento grubu toplantısı düzenledi. Maliye Bakanı Yannis Varufakis'in toplantıyı yerde oturarak izlemesi dikkat çekti. Yunanistan Maliye Bakanı Varufakis, bu hafta yapılacak Eurogroup'ta yeni reform önerilerinde bulunmayı planlamadığını belirtti. 

Alman Bild Gazetesi’ne konuşan Varufakis, Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısının daha önce tartışılmamış önerilerin ele alınabileceği doğru bir yer olmadığını kaydetti.



Almanya Başbakanı Angela Merkel,
Yunanistan ile devam eden müzakerelere ilişkin, "Yunanistan'ıEuro bölgesinde tutumak için mümkün olan her şeyi yapmak istiyorum. Bu göreve kendimi adadım" dedi.

Merkel, Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel ile şansölyelik binasında yaptığı basın toplantısında, Bettel ile Yunanistan ile süren müzakereleri de değerlendiklerini belirtti. Merkel, konuyla ilgili söylenebilecek çok fazla yeni bir şeyin bulunmadığının da altını çizdi.

Merkel, 18 Haziran Perşembe günü yapılacak Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısında Yunanistan ile ilgili bir karar verilmesi gerektiğini kaydetti. Merkel, konunun temelde ülkenin zorunlu reformları yerine getirmesi olduğunu ifade etti. Merkel, müzakerelere ilişkin, şu değerlendirmede bulundu:

"Konu, ikinci programın uygulanması ile ilgili. Yani bu finansal boşlukla alakalı değil, aksine Aralık 2014'de tespit edilen noktaların sıralanmasıyla alakalı. Sorulması gereken soru da üç kurumun listelenen bu noktalardan (Yunanistan'dan) yeterli bir ilerleme sağlayıp sağlayamadıkları. Temelde konu Yunanistan'nın bir gün tekrar büyüme ve istihdam artışı durumuna gelmesi ve bunları daha da iyileştirmesi.

Fakat şu anda böyle bir durum maalesef gözlemlenmiyor ve son zamanda da bir iyileşme yok. Bu sebepten dolayı (AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF) üç kurumun Yunanistan ile bir çözüm ve öneri bulması için yardımcı olmak istiyorum. Yunanistan'ı Euro bölgesinde tutmak için mümkün olan her şeyi yapmak istiyorum. Bu göreve kendimi adadım."

"YUNANİSTAN'IN BORCUNDAN BANA NE DİYEMEM"

Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel de Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısına işaret ederek, "Konu tartışılacak ama artık bir sonuca varılmalı" dedi.

Bettel, Yunanistan'ın ciddi bir borç geri ödemesi durumunda kaldığını belirterek, "Bize artık tek taraflı olmayan öneriler gelmeli. Yunanistan bulundukları durumdan nasıl çıkmak istedikleri noktasında bazı öneriler getirmek zorunda" diye konuştu.

Yunanistan'ın maddi geri borç ödemesinden çok siyasi geri borç ödemesi durumunda olduğunu söyleyen Bettel , "Luksemburglu vergi mükelleflerine, 'Yunanistan'ın borçlarından bana ne' diyemem" ifadelerine yer verdi.

    :

    :

    :

    :

    "Yunanistan Maliye Bakanı'ndan ilginç görüntü!" hakkında Tweetler

    DİĞER EKONOMİ HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete