AKP- CHP arasında koalisyon pazarlığı iddiası

Koalisyon tartışmaları devam ederken yeni bir soru daha ortaya atıldı: 'Hangi bakanlık, hangi partide olacak?'
KARŞI GAZETE | ÖZEL HABER

Bir yanda AKP'siz hükümet modelleri üzerinde konuşulmaya devam edilirken, diğer yandan AKP kurmayları ile diğer partilerden yetkililer zemin yoklamak için  temas halinde...

Ankara kulislerinde olası AKP- CHP koalisyonu için ön görüşmelerin yapıldığı hatta bazı bakanlıkların adının bu görüşmelerde öne çıktığı iddia ediliyor.


İÇİŞLERİ, ULAŞTIRMA,ENERJİ AKP'YE...

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre AKP, böyle bir koalisyonda İçişleri, Adalet, Ulaştırma, Enerji ve Milli Eğitim Bakanlıklarını vermek istemiyor.  MİT ve bağlantılarının, yapılan tüm operasyonların perde arkalarının saklandığı İçişleri Bakanlığı, AKP'nin vazgeçilmezi.

Ulaştırma Bakanlığı da, dinleme- izleme, uydu verileri, 17/25 Aralık öncesi ve sonrasında elde edilen tape'ler, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) gibi kritik konular nedeniyle AKP tarafından asla muhalefe teslim edilmek istenmeyen bir başka Bakanlık...

Enerji Bakanlığı ise sıcak para akışının sağlandığı, ihalelerle kaynak aktarımının şekillendirildiğini Bakanlık olduğu için önem taşıyor.


'PARALEL İLE MÜCADELE SÖZÜ VERİRSE' ADALET BAKANLIĞI CHP'YE...

Kulislerde, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıkları konusunda pazarlık olasılığının  biraz da olsa bulunduğu da konuşuluyor. Örneğin 'paralel ile mücadele' sözü vermesi halinde Adalet Bakanlığı'nın CHP'ye bırakılması seçenekler arasında.

BAZI VALİ VE EMNİYET MÜDÜRLERİNİ CHP BELİRLEYEBİLİR...


İddiaya göre İçişleri Bakanlığı'nın AKP'de kalması pazarlığının bir parçası olarak, vali ve emniyet müdürlerinin bir bölümünün CHP'nin istediği isimler arasından seçilmesi ve atanması kozu AKP'lilerin CHP'ye sunduğu seçenekler arasında.

SPK, TRT, RTÜK, EPDK gibi kurumların ise tamamen yeniden yapılandırılması konuşuluyor.

Tüm bunların yanısıra Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı ve başta Cumhurbaşkanlığı makamının anayasal çerçeveye çekilmesi olmak üzere 14 temel ilke de, olası bir koalisyonun çerçevesini oluşturuyor.

Burcu Oral EVREN | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP- CHP arasında koalisyon pazarlığı iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete