Koru'dan Karaman'a: Ağzı olan konuşuyor

Fehmi Koru köşesinde üstü kapalı bir biçimde Hayrettin Karaman'ı eleştirdi.
Muhalefete 'ırgat' diyerek 'Hadi kurunda hükümet görelim' ifadelerini kullanan Hayrettin Karaman'a Fehmi Koru'dan sert eleştiri geldi.

İşte yazısının ilgili kısmı...

ANAP’a büyük illerin belediye başkanlıklarını kaybettiren 1989 yerel seçimi bozgunu sonrasında, rahmetli Özal, ‘’Halkın bize ceza vermesini bekliyordum, ama kantarın topu kaçtı’’ demişti.

Siyasette önemli olan, “kantarın topu”nu yerli yerinde tutacak bir dengeyi koruyabilmektir. Bazısı kendi huzurunu bozacağını düşünmeden, pek çoğu da sonunda kendisine dokunacağını bile bile dengeyi değiştirmeyi göze alabiliyor seçmenlerin...

Kantarın topu kaçınca ne yapılacağı çok önemli...

ANAP o bozgundan sonra ne yapacağını bilemedi, hep yanlış adımlar attı; o yüzden ardından gelen 1991 genel seçiminde iktidarı bütünüyle kaybetti...

Hem de 1989 öncesinde yapılan halkoylamasında, halkın yarısının ‘’Bunlar siyasi yasaklı kalmaya devam etsin’’ diye oy kullandığı eski politikacıları, yani ‘’Nasıl olsa bizim alternatifimiz yok’’ diyerek kendisini Çankaya Köşkü’ne atmış Turgut Özal’ın rakiplerini iktidara taşıyarak...

İnsanlar bazen böyle kararlar verirler. ‘’Bir de bunları deneyelim’’ diye daha farklı arayışlar içerisine girdikleri olur.

"ONLARI 'IRGATLAR' DİYE AŞAĞILAMAK YERİNE..."

Onları “ırgatlar” diye aşağılamak yerine, neden böyle davrandıklarını anlamaya çalışmak gerekir.

Türkiye seçimden yeni çıktı ve seçimde iktidar partisinin öngöremediği bir sonuçla karşılaşıldı. Şaşkınlık geçer geçmez ilk sınav koalisyon oluşturulmasında verilecek. Muhalefet, ‘’Yüzde 60’lık blok’’ tespitiyle ilk hamlesini yaptı; şimdi seçimden “1.” çıkmış AK Parti’nin karşı hamleyi yapması bekleniyor.

Doğru bir hamle olmalı bu. Halkın ‘’İşte benim beklediğim bu’’ diyeceği türden bir hamle. Karşı tarafın hareket alanını daraltacak bir hamle.

AK Parti bu seçime, ‘’Başkanlık sistemine imkân verecek bir çoğunluk alırım’’ beklentisiyle gitmişti; seçimden hükümet kurma çoğunluğunu kaybederek çıktı.

Etrafa kulak veriyorum da, seçimden önce ‘’400 alırsın’’ ile başlayıp ‘’330 garanti’’ diye devam edenlerin tuhaf tavsiyelerinin şimdi de önemsendiğini görüyorum.

Belki onların dedikleri doğru çıkar...

Ne diyeyim?

Kaynak: Fehmi Koru | HaberTürk

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

    :

    :

    :

    :

    "Koru'dan Karaman'a: Ağzı olan konuşuyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete