AKP'nin akıl hocası Karaman baklayı ağzından kaçırdı

7 Haziran seçimlerinin ardından "Üç beş ırgat bir araya gelip hükümeti yıktı" sözleriyle gündeme gelen Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, bu kez de ideal düzenin hilafet benzeri bir başkanlık sistemi olduğunu yazdı.
Yeni Şafak'taki köşesinden koalisyon değerlendirmelerinde bulunan akil insanlar heyeti üyesi Karaman yazısında, "Daha önceki yazılarımda “İslâmî demokrasi” ifadesini kullanmıştım. Mevdûdî de “teo-demokrasi” terimini kullanmıştır.

"HALK TEMSİLCİLERİ, TEMSİLCİLER BAŞKANI..."

Hilafet düzenine günümüzde böyle bir isim vermek de mümkündür. Halk temsilcilerini seçer, temsilciler başkanı seçerler, başkan üst düzey yönetici ve danışmanlarını seçer, tabi olduğu kurallar çerçevesinde ülkeyi yönetir, denetim demoklesin kılıcı gibi başının üzerinde olur" ifadelerini kullandı.

Karaman, "Benim inancıma göre ideal düzen budur. Böyle bir düzeni kuramadıkları zaman Müslümanlar, en az kötü olanı kurar, dinlerini böyle düzenler içinde yaşamaya çalışırlar" diye devam ederken, hilafette tüm din ve kimliklerin rahat yaşayabileceğini öne sürdü.

Kaynak: BirGün

    :

    :

    :

    :

    "AKP'nin akıl hocası Karaman baklayı ağzından kaçırdı" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete