​Erdoğan protesto edilebilir

Süleyman Demirel’in cenazesi Ankara’da düzenlenecek devlet töreninin ardından bugün memleketi Isparta’ya getiriliyor.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devlet töreni ile birlikte Isparta’daki defin törenine de katılıp katılmayacağı netleşmezken, Isparta, Erdoğan’ın 2011’de Demirel için söylediklerini ve yuhalatmasını unutmuyor. Cumartesi günü Erdoğan’ın o sözlerinin dar kapsamlı da olsa protesto edilebileceğine dikkat çekiliyor.

Kent, Demirel’i ve çok sayıda siyasetçiyi beklerken, hem şehir merkezinde hem de İslamköy’deki pek çok yurttaş Demirel’i konuşuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın defin törenine gelip gelmeyeceği netleşmezken İslamköylülerden, üniversitelilere kadar pek çok Ispartalı, Erdoğan’ın 2011 yılında seçim mitinginde Demirel’in memleketinde Demirel’i yuhalatmasını unutmadıklarını söylüyor.

BİZ YAPMAYIZ

Süleyman Demirel Üniversitesi akademisyenleri de Demirel’in cenazesi nedeniyle üniversitede veya kentte Demirel için bir protesto veya basın açıklamasının olmayacağını söylüyor. Ancak Erdoğan’ın gelmesi ve “yuh” olayının anımsanması durumunda küçük de olsa bir protestonun yaşanabilceğini dile getiriyor. Eğitim Sen İl Başkanı Rıfat Gürbüz, Isparta’da en etkin sivil toplum kuruluşunun kendileri olduğunu, ancak Demirel’in defin günü protesto etmeyeceklerini aktarıyor.

Kaynak: Sinan Tartanoğlu/Cumhuriyet

    :

    :

    :

    :

    "​Erdoğan protesto edilebilir" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete