Ankara'da sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eski cumhurbaşkanı Gül, Meclis'te bir görüşme yapıyor.
Koalisyon yoklamalarının sürdüğü bir dönemde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la 11’nci cumhurbaşkanı Abdullah Gül sürpriz bir görüşme için bir araya geldi.

Görüşme, önceki gün yaşamını yitiren 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için bu sabah Meclis bahçesinde düzenlenen devlet töreninin ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in odasında gerçekleşti.

Görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

Görüşmenin koalisyon hükümeti girişimlerinin yanısıra erken seçim ihtimalinin de gündemde bulunduğu, dahası Gül’ün yeniden siyasete girebileceğinin konuşulduğu günlere denk gelmesi de dikkat çekti.

Randevu aynı zamanda, eski danışmanı Ahmet Sever’in Gül ile Erdoğan arasındaki görüş ayrılıklarına ilişkin çarpıcı detayları paylaştığı kitabının piyasaya çıkmasının ardından bir ilk.

Abdullah Gül, okuyup bazı düzeltmeler yaparak onayladığı kitabın 7 Haziran seçimleri öncesinde yayınlanmasını AKP’ye zarar vereceğini düşündüğünden uygun bulmamıştı.

Sever’in ‘Abdullah Gül’le 12 yıl’ adlı kitabında, Gül’ün yeniden siyasete dönmek için şart koştuğu koşullar da yer almıştı. Bunlardan biri Erdoğan’a yönelik olarak şöyle ifade ediliyordu:

‘Ben nasıl cumhurbaşkanlığı yaptıysam sen de öyle yaparsın, karıştırmam.’

Erdoğan’ın Suriye ve Mısır politikalarına ilişkin, “Erdoğan’ın Mısır başbakanı gibi davranarak çok ileri gittiğini, kantarın topuzunun kaçtığını düşünüyordu” gibi ifadelere yer verilmişti.

Kitaba yönelik Erdoğan’a yakın isimlerden oldukça sert tepkiler gelmiş, Gül de bunun üzerine “Kitapla ilgili herhangi bir yönlendirmem ve müdahalem olmadı. İfade özgürlüğü gereği kitabın yazılmaması telkinim olmaz” açıklamasında bulunmuştu.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Ankara'da sürpriz görüşme" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete